Dolar 32,5645
%0.28
Euro 34,7240
%-0.02
Altın 2.487,200
%0.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da Yörükler buluşması

Torbalı'da Yörükler buluşması

Ahmetli Köyünde düzenlenen Yörükler buluşmasına çevre il ve ilçelerden de Yörük dernek ve toplulukları katıldı. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “Kültürüne, tarihine, değerlerine sahip çıkamayanlar, geleceklerini de doğru belirleyemezler”

  • Ege Postası
  • 15.05.2017 - 10:15

Torbalı Belediyesi ile Ahmetli Köyü Güzelleştirme Yörük Türkmen Efeleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 2. Yörük şenliği buluşması Ahmetli mahallesi mesire alanında yapıldı. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda Yörük derneğinin katıldığı büyük buluşmada konuşan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Yörüklerin dünya tarihini, yaşamın akışını değiştirenler olduğunu söyledi.

Yörüklerin buluşmasını bir eğlence, sosyal aktivite olarak algılamanın Yörüklere haksızlık olacağını belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Yörüklere dair tarihten farklı örnekler verdikten sonra yaptıkları hizmetlerden örnekler verdi.

Başkan Görmez konuşmasını şöyle sürdürdü “Önümüzdeki yıl inşallah bu alanı çok daha farklı göreceksiniz. Burayı İzmir’in en güzel, en özel mesire alanı olarak projelendiriyoruz.

 Sadece yılda bir değil mevsim koşulları el verdikçe İzmir’in dört bir yanından insanlar buraya piknik yapmaya, ailece dilenmeye, eğlenmeye gelecekler. Şimdi 160 bin metrekareyi kapsayan bu alanda  proje detaylarını  ele alıyoruz.

DEVLET HASTANESİ AÇILIYOR

Devlet Hastanemizi bitirdik. Önümüzdeki Haziran’da Temmuz’da inşallah hizmete girecek. Benim çalışmalarımı yakından izleyenler daha iyi bilir. O hastanenin her aşamasında, arsasında, projesinde, altyapısında, bugüne gelmesinde çok çalıştık. Başardık. 250 yataklı beş yıldızlı otel konforunda yapıldı. Donatıldı.  Vatandaşlarımız artık çevre il ve içlere gitmeyecek .Çünkü Torbalı çok hızlı büyüyor. Torbalı’nın nüfusunun son 30 ayda bir Selçuk ilçesi kadar arttı.

“TORBALI’NIN GELİŞMESİ TESEDÜFEN DEĞİL”

İnsanlar nerede yaşamayı tercih ede? Yaşam kalitesini arttırabileceği yerleri seçer. Torbalı’yı çekim merkezi haline getiren de bizim belediyecilik anlayışımızdır.3 yıla sığdırdıklarımızın sadece bir kısmına bakıyorum; Atatürk Mahallesi Meydanı. Ayrancılar kent meydanı, Yazıbaşı Meydanı, Karakuyu Meydanı ,Çapak Mahallesi Meydanı, Şehit Tolga Sağlam Yaya Alt geçidi. Bu altgeçit vatandaşlarımıza çok büyük kolaylık sağladı. 27 Çocuk oyun alanı ve Fitness  sahası, Abdülhamit Bulvarı ile Haluk Alpsü bulvarını, Yazıbaşı bulvarını, Ayrancılar Ege Kent Mahallesi 134   sokaktaki bulvarları bitirdik. Ayrancılar Fevzi Çakmak, Tepeköy yürüyüş ve sevgi yolu inşaatı da Tepeköy Mahallesi  Fitness ve çocuk oyun alanı bunlar da bitti. Özbey Mahallesi Sağlık Ocağı, Subaşı Mahallesi Sağlık OcağıTürkmenköy Mahallesi Sağlık Ocağı,,6 adet Yazlık Düğün Salonu Çapak Beş Evler Parkı,15 Basketbol ve 6 Halı saha projesi, Evde Bakım Hizmet Binası, Ayrancılar Hizmet Binası,Türkmen Köy Mahalle Konağı, Yoğurtçular Mahalle konağı, Sosyal Market Binası, Organik Pazar Bunlar şu anda bitirdiklerimiz arasında sayabildiklerim. Düğün salonları,  Sosyal Eğitim Merkezleri (TOSEM) ler, Gençlik merkezleri var. Ayrancılar Gençlik merkezi inşaatına başlandı. Yazıbaşı Mahallesi TOSEM, Atatürk Mahallesi TOSEM, bunlar da bitmek üzere. Ayrancılar’ a düğün salonu yapıyoruz. Bölgede bir örneği daha yok. Muhteşem bir bina olacak. İhalesi yapıldı. Torbalı Mahalle Meydanı inşaatına başlandı.  Önümüzdeki ay bitecek. Yazıbaşı mahallesine düğün salonu yapıyoruz. Çapak’a,  Helvacı’ya Sosyal Hizmet Binası,Pancar’a mahalle meydanı başta olmak üzere onlarca projeyi birer-birer hayata geçiriyoruz.

FETREK’TE SUYUN RENGİ DEĞİŞTİ

 Asıl çok önemsediğimiz önemli bir proje sesiz sedasız devam ediyor. Fetrek Çayı Sultanlar vadisi Projesi  adım-adım gerçekleşiyor.  22 Km uzunluğunda… Şimdiden suyun rengi değişti. Şimdiden orası çöplük ve atık merkezi olmaktan kurtarıldı. Fetrek çayının  ıslahıyla  kazandırılan 200 bin metrekarelik alanda bizde proje çalışmalarına başladık.  Aybaşı, Kırbaş, Pancar, Çaybaşı Atatürk,  Çaybaşı Yeni Mahalle, Özbey, Eğerci, Çapak, Atalan mahallerimizde düğün salonları…. Bitenler, hizmete açılanlar var,  yakında hizmete açılacak olanlar var. Bu amaçlı projeler devam ediyor.

TORBALI İÇİN 264 BİN METREKARELİK ALAN SATIN ALDIK

 Muratbey mahallesinde ilçenin en değerli alanı 24 bin metrekareyi TOKİ’den satın aldık.  Göllüce’de 220 bin metrekare alan aldık. Muhteşem bir yer. Buraya yakışır bir proje hazırlıyoruz.  Atatürk mahallesi meydanı alanını istimlak ettik.  Huzur Evi için 2 bin 500 metrekare alan aldık.  Trafik eğitim parkı için 5 bin, Suyunbaşı için 10 bin olmak üzere toplamda 264 bin metrekarelik alan ilçeye kazandırdık. Heyecan duyduğum en büyük imzalarından birisi de ilçe merkezindeki müseles  alanla ilgilidir. Cumhuriyet, Alpkent ve  Ertuğrul  mahallerinin birleştiği kamuya ait 24 bin metrekarelik alanın  sosyal amaçlı kullanılmak üzere Torbalı Belediyesine tahsis edilmesini çok önemsiyorum.

DEVLETMİZ DE BİZE AYRICA 324 BİN METREKARELİK ALAN VERDİ..

Kaplancık’ta 30 bin, Çaybaşında 10 bin, Fetrek’ te 100 bin, Ahmetli’de 160 bin, Müseleste 24 bin metrekarelik alanı Devletimiz  bize tahsis etti. Burada projelerimiz olacak. Bu alanlar çok değerlidir.. Çevresine, mahallesine, insanına değer katan, nefes aldıran yerlerdir.

25 YENİ OKULUN PROJESİNE ÖNCÜLÜK ETTİK

Torbalı;  genç nüfusun İzmir ortalamasının üzerinde olan bir ilçemiz. İlk  öğretim döneminde 35 bin dolayında öğrencimiz bulunuyor.

“Eğitim En Büyük Önceliğimiz “ dedik. Tam bir eğitim seferberliği başlattık. Önce Milli Eğitime 50 dönüm dolayında arsa bağışladık. Okul, derslik inşaatları hızla devam ediyor. Bir kısmı eğitim-öğretime açıldı. Bazıları ihale aşamasında… bunların toplamı 25!i buluyor.  Okullarımız, çocuklarımız söz konusu olunca Belediye olarak seferber olduk. Çoğu okullarımızın, bahçe düzenlemesi, spor ve sosyal donatı alanlarını yaptık.

KAYMAKAM OTCU’NUN KONUŞMASI

Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’da yaptığı konuşmada çevre il ve ilçelerden gelen Yörüklere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını, Yörüklerin azmin, kararlılığın, çalışkanlığın, misafirperverliğin simgesi olduklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.