Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı ekonomisinin yol haritası çizildi

Torbalı ekonomisinin yol haritası çizildi

Torbalı’nın yeni Kaymakamı Otcu Ticaret Odasının organizasyonu ile ilçenin ulusal markalarıyla iki ayrı toplantıda bir araya geldi. 40 firmanın üst düzey yöneticisinin katıldığı toplantılarda işletmelerin sorunları not edildi. Torbalı’nın sosyal projelerine fabrikaların katkı vermesi kararlaştırıldı

  • Ege Postası
  • 27.01.2017 - 09:48

Türkiye’nin en büyük 500’ü ile Ege’nin en büyük 100 firması arasına çok sayıda firma sokan Torbalı’da önceki gün sanayinin devleri önemli bir toplantıda buluştu. Torbalı Ticaret Odası, ilçedeki en büyük sanayi firmalarının üst düzey yöneticilerini Torbalı’nın yeni Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ile buluşturdu. Tanışma ve değerlendirme toplantısına dev markaların üst düzey temsilcileri katıldı. Sanayicinin ilçe ile entegrasyonu başta olmak üzere ekonomik ve yerel birçok konunun masaya yatırıldığı toplantı ile ilgili bir değerlendirme yapan Kaymakam Kadir Sertel Otcu ve TTO Başkanı Abdulvahap Olgun ikinci aşama olarak fabrika ziyaretleri yapacaklarını açıkladılar.

YOL HARİTASI ÇİZİLDİ

Torbalı’nın yani Kaymakamı ilçede tanışma ziyaretlerine devam ederken, önceki tün Torbalı Ticaret Odası önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Kaymakam Otcu, ilçenin sanayi devleri ile bir araya geldi. Türkiye ekonomisinde üretime sundukları katkı ile gerek ihracatta gerekse de vergi de önemli bir rol oynayan firmaların temsilcileri ile gerçekleşen toplantıda sanayicinin ilçe ile entegrasyonu anlamında çeşitli başlıklar masaya yatırıldı. TTO Başkanı Abdulvahap Olgun ve Meclis Başkanı Erkan Aksoy’un da hazır bulunduğu toplantıda mesleki eğitim, kalifiye eleman sıkıntısı, işsizlik, sanayicinin sosyal projelere katkısı başta olmak üzere bir dizi konuda eylem planı hazırlandı. Çiçeği burnunda kaymakam üretimleri hakkında bilgi veren firma temsilcileri, yerel sorunlarını ve devletten beklentilerini gündeme getirdi.

SANAYİCİYE SOSYAL SORUMLULUK

Tek tek firmaların temsilcileri ile tanışan ve üretim sahaları hakkında bilgi alan Kaymakam Kadir Sertel Otcu, toplantının çok verimli geçtiğini belirterek, “Sanayici ve işadamlarının yaşadıkları sorun ve çözüm önerilerini dile getirdikleri toplantıda biz de sosyal sorumluluk kapsamında sanayici ve işadamlarımızdan beklentilerimizi dile getirdik. Son derece faydalı geçti. Önümüzdeki süreçte işletmelerimizin üretimlerini ve kapasite ziyaretlerini yerinde görmek için fabrika ziyaretleri yapacağız” dedi.

DİYALOG ÖNEMLİ

İlçedeki tüm unsurlar arasında diyalogun önemli olduğuna dikkat çeken TTO Başkanı Olgun, “Yeni Kaymakamız Sayın Kadir Sertel Otcu'yu ilçemizin en büyük sanayi işletmeleri ile tanıştırma toplantısına davet ettik. Üretimleri ile ilçemizin yıldızını parlatan, ülke ekonomisine ciddi katkılar sunan yatırımcılarımızın ilçe ile entegrasyonu için ilçe yöneticileri ile sık sık bir araya gelmelerini önemsiyoruz. Bu anlamda ilçede göreve geldiği ilk günlerde istişareye önem verdiğini defaatle getiren Kaymamamız Sayın Kadir Sertel Otcu ile tanışmalarını sağladık. İlçemizin sosyal ve ekonomik yönden gelişimini, kalkınmasını; bunun için neler yapacağımızı tartıştık.” diye konuştu.

HANGİ FİRMALARIN TEMSİLCİLERİ KATILDI'

Phılıp Morris, JTI Tütün, Merinos, Heper Metal, Volkan İtfaiye, Özgörkey, Süperkim, Martin Bauer, Punteks, Sepiciler, Larth Havlu, SFS İntec, Dr Oetker, Tukaş, Öz-Ege Tütün, Pehlivanoğlu, Cemer, TTL Tütün, Gürçelik, Ayazlar, Güralp Vinç, Batı Basma, Polkima Polyester, Japar, Doğanay Toprak Sanayi, TAT, Form Endüstri, DB Tarımsal, Bambi Mobilya ve Ege Hazır Yiyecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.