Dolar 32,4485
%-0.08
Euro 34,7187
%-0.04
Altın 2.499,020
%0.58
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'nın yeni meydanı için ihale

Torbalı'nın yeni meydanı için ihale

İzmir'de Torbalı Belediyesi'nin 'Her Mahalleye Bir Meydan' projesi kapsamında yapımına başlanan meydanlar serisinin 4'üncüsü olan Torbalı Mahalle Meydanı için ihaleye çıkılacak. 

  • Ege Postası
  • 15.02.2017 - 11:11

İlçenin gerek belediye, gerekse merkezi hükümetin projeleriyle yatırımlarında zirve yaptığını söyleyen Torbalı Belediye Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez, "Bütün birimlerimiz ilçemizin daha da gelişmesi, yaşam kalitesinin artması için seferber olmuş durumda" dedi. Torbalı Mahalle Meydanı'nın 1 Mart'ta ihaleye çıkacağını, 3 bin 250 metrekarelik bir alanı kapsayacağını belirten Başkan Görmez, inşaatın 4 ay içinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Başkan Görmez, "Bir kent öncelikle meydanlarıyla anılır. Meydanlar toplumun bütün kesimlerinin buluştuğu sosyal alanlardır. Her mahalleye bir meydan projesi hedefiyle yola çıktık. İlk meydan projemizi Atatürk Mahallesi'nde gerçekleştirdik. 13 binin üzerinde vatandaşımızın yaşadığı bu mahallemizde istimlak ettiğimiz yerlerle birlikte toplam 4 bin metrekarelik alanlık bir meydanı halkın hizmetine sunduk. Yazıbaşı Mahallemizde 3 bin 400 metrekarelik bir alan üzerinde inşaatı tamamlayarak meydana, Yazıbaşı eski belediye başkanı rahmetli Vedat Filiz'in adını verdik. İlçemizde sosyal yaşamı canlı kılmak adına, büyük, küçük mahalle ayrımı yapmaksızın Çapak, Karakuyu Meydan Projesini tamamladık. Her mahalleye bir meydan projelerimizden 4'ünsüne de Ayrancılar'dan devam ediyoruz. Temelini attığımız Ayrancılar mahalle meydanını Toplam 9 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak. 130 metrekarelik kafeterya, 100 metrekarelik kafeterya iskelesi, 95 metrekarelik çocuk oyun alanı, 65 metrekarelik fitness alanı, yeşil alan ile oturma ve dinlenme alanları yer alacaktır" diye konuştu.

Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez,  ilçedeki farklı mahallelerde onlarca projenin birer birer hayata geçirildiğini belirterek, "Meydanlar yollar, kavşaklar, gençlik merkezleri, TOSEM'ler, alt geçitler, sosyal tesisler, Huzur Evi, hastane, Fetrek Çayı gibi devasa çevre yatırımları, eğitime sağlanan büyük destekler, arsalar, onlarca çocuk oyun parkı, yürüyüş yolları, sosyal market, düğün salonları, rehabilitasyon merkezleriyle Torbalı belediye ve kamu yatırımlarında zirve yaptı" ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.