Dolar 32,5860
%0.34
Euro 34,7895
%0.17
Altın 2.511,560
%1.09
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı şehit uzman onbaşıya ağladı

Torbalı şehit uzman onbaşıya ağladı

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonrasında şehit olan askerlerden 23 yaşındaki uzman çavuş Mustafa Eser için İzmir'in Torbalı İlçesi'nde tören düzenlendi. Şehit annesi oğlunun tabutunun başından ayrılmadı

  • Ege Postası
  • 25.08.2016 - 17:37

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı ile Tapantepe arasında bulunan askeri üs bölgesine bir grup PKK'lı teröristin roketatar ve otomatik silahlarla saldırısında Torbalılı Uzman Onbaşı Mustafa Eser de şehit oldu. Diyarbakır'daki törenden sonra şehit asker Mustafa Eser'in cenazesi, havayoluyla memleketi İzmir'in Torbalı ilçesine gönderildi. Şehit askerin cenazesi, Türk bayrakları asılı uzun bir araç kuyruğuyla Torbalı'ya getirildi. İlçede de ilk olarak annesinin evinin önünden geçirildi. Şehit askerin cenazesi, burada dualarla karşılandı.

Eşinin 10 yıl önce kendisinden ayrılmasından sonra, çocuklarını balık fabrikasında çalışıp büyüten anne Türkan Kalka (40), oğlunun tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. Güçlükle ayakta duran anne Türkan Kalka, sık sık oğlunun tabutunu elleriyle okşadı. Acılı aileyi, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da yalnız bırakmadı. Evin önündeki törenden sonra şehit askerin cenazesi, tören için Mümin Mesci Camisi'ne götürüldü.

ŞEHİDİN CENAZESİ GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerden Uzman Onbaşı Mustafa Eser'in cenazesi, anne evinin önünden geçirildikten sonra Mümin Mesci Cami'ne götürüldü. Burada anne Türkan Kalka ile kızları Neslihan Eser, Pınar Eser ve Gizem Eser, cami avlusunda yan yana oturup taziyeleri kabul etti. Aileden uzun süre önce ayrılan baba Murat Eser de camideki törene geldi. 

Acılı aileyi, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır, Foça Dağ ve Komandı Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da yalnız bırakmadı. Şehit uzman onbaşı Mustafa Eser için ikindi namazından sonra tören düzenlendi. Çok sayıda vatandaşın da hazır bulunduğu cenaze töreninde, şehit onbaşının tabutu silah arkadaşlarınca bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top aracına konuldu. Bu sırada vatandaşlar, terör örgütüne sloganlarla lanet yağdırıp ellerinde Türk bayraklarıyla şehit onbaşı için gözyaşı döktü. Tören sonrasında ise anne Türkan Kalka ile kızları Neslihan Eser, Pınar Eser ve Gizem Eser'le birlikte asker selamı verdi, şehit evladını uğurladı. Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Eser'in cenazesi, Torbalı İlçe Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.