Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı Ticaret Odasında 'servis' zirvesi: Cezalar çok ağır

Torbalı Ticaret Odasında 'servis' zirvesi: Cezalar çok ağır

Torbalı Ticaret Odası, oda üyesi personel ve öğrenci taşımacılığı yapan firma temsilcilerini ağırladı. Sektör temsilcileri, piyasada çalışan korsan servislerden dert yandı. Korsan servislerle çalışan fabrikaların ağır cezalarla karşı karşıya kalabileceği belirtildi. Torbalı Ticaret Odasında 'servis' zirvesi

  • Ege Postası
  • 04.02.2017 - 10:23

Torbalı Ticaret Odası, aylık sektör toplantıları kapsamında personel ve öğrenci taşımacılığı yapan firma temsilcilerini buluşturdu. Yeni hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya odaya kayıtlı taşıma kooperatifi başkanları ve 25 firma temsilcisi katıldı. Sektörel sorunların görüşüldüğü toplantıda, birçok ortak sorun masaya yatırıldı. Toplantının ana gündem maddesini korsan servis taşımacılığı oluşturdu. Son dönemde ilçe genelinde artan korsan servis taşımacıları yüzünden büyük bir mağduriyet duyan firmalar, sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi. Firma temsilcileri, korsan servis ile çalışan fabrikaların da büyük cezalarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

25 FİRMA TEMSİLCİSİ KATILDI

Üyelerinin sorunlarıyla yakından ilgilenen ve çözümü noktasında adımlar atan Torbalı Ticaret Odası, düzenlediği sektör toplantıları ile firma temsilcilerini bir araya getiriyor. Her ay farklı bir sektöre yönelik toplantı yapan Torbalı Ticaret Odası, bu sektörün yaşadığı sorunları masaya yatırarak çözümü için gerekli adımların atılmasını sağlıyor. Ticaret Odası’nın sektör toplantıları kapsamında son konuğu personel ve öğrenci taşımacılığı yapan firmalar oldu. Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Başkan Yardımcısı Adnan Öztaş, Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Karatoklu, odaya üye taşımacılık kooperatifi başkanları Osman Kıldan, Muhlis İnanç, Yılmaz Altıncı ve sektör temsilcileri katıldı.

'CEZALAR ÇOK AĞIR'

Birçok firma temsilcisinin katıldığı toplantıda firmalar tek tek söz alarak yaşadıkları sorunları dile getirdi. Firma temsilcilerinin ortak sorunları arasında akaryakıttaki fiyat artışlarının sözleşmeye yansıtılmaması ve korsan servisler ile personel taşımacılığı geliyor. Korsan servislerin fabrikalara getireceği zararlar hakkında açıklama yapan Adnan Öztaş: “Korsan servis taşımacılığı herhangi bir kazada firmalara ciddi yükümlülükler getirir. Servis plakasız araçta yolcular iş kazası geçirmiş sayılmıyor. SGK iş kazası kapsamına almıyor. Bu da çalışanın maddi açıdan büyük bir kaybına neden oluyor. Fabrikalarda bu konudan sorumlu tutuluyor. Olası kazalarda ise fabrika büyük cezalarla karşı karşıya kalır. Korsan servisler yerine yetkili servis taşımacılığı yapan bir firmayla yapılan sözleşmede ise yükümlülüğün tamamı fabrikadan çıkıp servis firmasına geçiyor. Torbalı Ticaret Odası olarak bu konuda gerekli görüşmeleri bir an önce yapacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.