Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalılı Ali Berk olimpiyatta yarışacak

Torbalılı Ali Berk olimpiyatta yarışacak

Torbalılı Ali Berk Erol, gerçek bir spor mucizesine imza atıp milli takıma seçildi ve ülkemizi kısa adı EYOF olan Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Oyunları'nda temsil etmek üzere Macaristan'a gitti.

  • Ege Postası
  • 21.07.2017 - 13:28

Basketbol oynarken Torbalı Belediyesi Spor Okulları Koordinatörü Gani Kıratlı tarafından yüksek atlamaya olan yatkınlığı keşfedilen ve yaklaşık bir yıl önce atletizme yönlendirilen Torbalılı Ali Berk Erol, gerçek bir spor mucizesine imza atıp milli takıma seçildi ve ülkemizi kısa adı EYOF olan Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Oyunları'nda temsil etmek üzere Macaristan'a gitti. Önce Bursa'da düzenlenen milli takım seçmelerinde 1.94'lük derecesiyle ilk sırayı alan, ardından geçen ay Ankara'da yapılan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda 1.97 metre atlayarak birincilik kürsüsüne çıkan 16 yaşındaki Erol, Macaristan'da altın madalyayı hedefliyor.

Torbalı'dan milli takıma seçilen ilk atlet olan Ali Berk, 23-29 Temmuz tarihlerinde Macaristan'ın Györ kentinde yapılacak EYOF'ta kürsüye çıkacağına inandığını belirterek, "Gelişmemde katkısı olan tüm hocalarıma ve yöneticilerime teşekkür ederim" dedi. Torbalı'dan çıkan bir sporcunun ülkemizi böylesine önemli bir uluslararası yarışmada temsil etmesinden gurur duyduklarını söyleyen Belediye Başkanı Yaşar Görmez ise, "Spor okullarımız bünyesinde keşfedilen ve yetiştirilen bir gencimiz gençlik olimpiyatlarına katılacak. Bize bu gururu yaşatan sporcumuza ve onu yetiştiren hocalarımıza teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.