Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Trafik faciası kurbanı gelin-görümceye gözü yaşlı veda

Trafik faciası kurbanı gelin-görümceye gözü yaşlı veda

Muğla faciasında ölen gelin ile görümcesi yan yana uğurlandı. Leyla Konakçı’nın görümcesine “Benim içimden hiç gitmek gelmiyor” dediği öğrenildi Ölüm turunda yaşamını yitiren gelin-görümceye son görev

  • Ege Postası
  • 15.05.2017 - 14:54

Muğla-Marmaris karayolunda meydana gelen kazada hayatlarını kaybeden üç kişi daha son yolculuklarına uğurlandı. Hayatını kaybeden Leyla Konakçı ile görümcesi Fermudiye Ay yan yana toprağa verildi. Konakçı'nın, görümcesine 'Benim içimden gitmek gelmiyor" dediği, sabah kapısına gelen görümcesini kıramayınca da hızla hazırlanıp yola çıktığı öğrenildi. 

13 Mayıs günü Muğla-Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiinde meydana gelen midibüs kazasında, Buca ilçesinden Anneler Günü gezisi için yola çıkan çoğunluğu kadın 24 kişi hayatını kaybetmişti. Kazada ikisi ağır 10 kişi de yaralanmıştı. Türkiye’yi yasa boğan trafik kazasında hayatlarını kaybeden 19 kişi dün toprağa verilirken, bugün 3 kişi daha son yolculuklarına uğurladı. Leyla Konakçı (46) ile görümcesi Fermudiye Ay (49) Buca Eyüp Sultan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. 

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Cenaze töreninde Acılı aileleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile AK Parti ve CHP milletvekilleri de acılı aileleri yalnız bırakmadı. Törende gözyaşları da sel oldu. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları tabuta sarılarak feryat etti. Fermudiye Ay'ın 4 oğlu annelerinin tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. Leyla Konakçı'nın oğlu ile bir kızı da gözyaşlarıyla annelerini uğurladı. Kazada hem kız kardeşi hem de eşini kaybeden Naim Konakçı da ayakta güçlükle durdu.

Leyla Konakçı                                                             Fermudiye Ay

'BENİM İÇİMDEN GİTMEK GELMİYOR'
Kazada hayatını kaybeden Leyla Konakçı’nın görümcesi Fermudiye Ay’a, “Benim içimden gitmek hiç gelmiyor. Sen kendin git” dediği öğrenildi. Son ana kadar gitmeyi düşünmeyen Leyla Konakçı’nın sabah saatlerinde kapısını çalan görümcesinin “Hadi gidiyoruz” sözleri üzerine apar topar hazırlandığı belirtildi. Leyla Konakçı kaza yapan o otobüse bindi. Gelin ve görümce aynı kazada hayatını kaybetti.
Cenazeler, törenin ardından Buca Gökdere Köy Mezarlığı’nda defnedildi.

LEMAN ÖĞRETMEN'E GÖZYAŞI SELİ

Türkiye'yi yasa boğan trafik kazasında yaşamını yitiren Leman Kılıç için Buca Cemevi'nde tören düzenlendi. Törene Kılıç'ın eşi Muharrem Kılıç, oğlu Eray Kılıç, kardeşi Hasan Kılıç, çok sevdiği öğrencileri ve sevenleri katıldı. Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca Belediye Başkanı Levent Pişitina'da katılarak baş sağlığı diledi. Leman öğretmenin teyzesi Fatma Yıldırım da törende ağıt yaktı. Anaokulu öğretmeni 1 çocuk annesi Leman Kılıç'ın törende konuşan eşi Muharrem Kılıç, "Her şeyimizi kaybettik. Bir insanın uzaklaşması gitmesi değil. Üzüntülüyüz. Hayat noktalanıyor. Kazanın neden olduğunu bilmiyoruz. Kazayı yaşayanlar bilebilir ihmal var mı yok m? Biz ancak duyduklarımızla uzaktan konuşuyoruz. Araştırılıyor. Eşim anaokulu öğretmeniydi. Anaokulumuz vardı, kapatıp kız öğrenci yurdu açmıştı. Öğrencileri de annesiz kaldı" dedi.

KARDEŞİ GAR SALDIRISINDA YARALANMIŞ
Leman Kılıç'ın Patent Enstitüsü'nde çalışan kardeşi Hasan Kılıç'ın Ankara'daki Gar patlamasında yaralandığı ve 6 ay hastanede yattığı öğrenildi. Törende konuşan Hasan Kılıç, "Kardeşimle birlikte 24 insanımızı kaybettik. Güzel insanlarımızı kaybettik. Katliam gibi kaza. Bu ülkede artık trafik kazalarında insanlar ölmemeli. İnsana yönelik, insanın yaşamasına yönelik bir takım değerleri ön plana çıkarmalıyız. Bu topraklarda onların kadın ve anne olmalarından dolayı yüreğimizde ayrı bir yeri vardır. Bu insanların tüm dünya da kutlanan Anneler Günü'nde böyle bir kazada kaybetmiş olmamız hepimizi üzmüştür. Hepsi bizim için değerlidir. Hatıralarını yaşatmaya çalışacağız. Kaza olan bölgenin düzeltilmesi gerekir. İnsanlarımızı teknik hatadan, yol hatasından kaybetmemeliyiz. Bin insan kolay yetişmiyor. Bu hatalarla ilgili önlemlerin alınması gerekiyor" dedi.

ÖĞRENCİLERİ CENAZEDE FERYAT ETTİ: O BİZİM ANNEMİZDİ
Anaokulu öğretmeliğinden sonra kız öğrenci yurdunda da çalışan Leman Kılıç'ın yurtta kalan öğrencileri de cenazeye katıldı. Öğrencilerin feryatları, gözyaşları yürekleri dağladı. Öğrenciler "O bizim öğretmenimiz değil, annemizdi" dedi. Yurt sahibi Kasım Akdağ da, "Leman çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Herkes onu çok severdi. O da öğrencileri çok severdi" şeklinde konuştu.

ANNESİNİ DE ANNELER GÜNÜ ÖNCESİNDE KAYBETMİŞ
Öte yandan Anneler Günü öncesinde hayatını kaybeden Leman Kılıç'ın 2015 yılında Anneler Günü öncesinde annesi Fadikcan Kılıç'ı kaybettiği öğrenildi. Leman Kılıç'ın annesiyle birlikte çekilmiş fotoğrafını o dönemde sosyal medya hesabından 'Analık nedir Annem'' derdim de anacığıma; 'Ben ol da bil' derdi Mevlanaca. Ben ol da bil. Sen, oldum annem bak. Sen oldum ve bildim neymiş bu işin yürekcesi. Zormuş anam. Meğer ölümüne bir kara sevdaymış analık. Olduk, gördük, bildik bak nur içinde yat annem" sözleriyle paylaştığı görüldü.

Buca Cemevi'nde cenaze namazı kılınan Leman Kılıç, Bornova Gökdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

KIZI, ANNESİNİN TABUTUNUN BAŞINDAN AYRILMADI
Kazada yaşamını yitiren 24 kişiden biri olan Feray Akın'ın (55) cenazesi, memleketi Çanakkale'nin Çan İlçesi'ne getirildi. Feray Akın için Demirci Cami'nde bugün Öğle Namazı'nın ardından cenaze namazı düzenlendi. Cenaze töreni öncesi Feray Akın'ın kızı Neslihan Kutluk iannesinin tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. Neslihan Kutluk'u yakınları teskin etmeye çalıştı. Törene, Akın'ın ailesi ve yakınları ile Çan Belediye Başkanı AK Partili Abdurrahman Kuzu, Çan Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cengiz Mete Yavuz ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Feray Akın'ın cenazesi, burada kılınan cenaze namazının ardından Çan İlçe Mezarlığı'nda defnedildi.

ACI GERÇEK, BEYZANUR'A SÖYLENEMEDİ

Muğla'da 24 kişinin yaşamını yitirdiği kazadan yaralı kurtulanlar için de acı dolu günler yaşandı. Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren 8 yaşındaki Beyzanur Karadağ da, acıyı yaşayan çocuklardan oldu. Beyzanur'u ziyaret eden ve onunla yakından ilgilenen İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur'un verdiği bilgiye göre, kolunda çatlak bulunan ve yüzünde de sıyrıklar olan küçük kıza annesinin öldüğü söylenemedi. Aynı hastanede güvenlik görevlisi olan ve kazada yaşamını yitiren Sultan Karadağ'ın öldüğü bilgisinin, kızı Beyzanur'a pedagoglar tarafından söyleneceği belirtildi. Sultan Karadağ memleketi Adıyaman'da son yolculuğuna uğurlandı. (İHA-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.