Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tramvay bitti, kriz bitmedi

Tramvay bitti, kriz bitmedi

1 Temmuz 2017 tarihinde resmen seferlere başlayan Karşıyaka Tramvayı'nda sıkıntılar bitmek bilmiyor. Hizmete girdikten sonra imar planlarına işlenen proje bu sefer de itirazlara takıldı. Tramvay bitti, kriz bitmedi

  • Ege Postası
  • 08.07.2017 - 10:59

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka ve Konak'ta yaklaşık 450 milyon TL yatırımla hayata geçirdiği tramvay projelerinde bu sefer de imar krizi kapıya dayandı.

İŞ BİTTİ, PLANLAR SONRADAN GELDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Tramvayı'na ilişkin hazırladığı ilçeyi yakından ilgilendiren imar planları itiraz engeline takıldı. Şubat ayında alınan meclis kararının ardından Mayıs sonunda askıya çıkan tramvay güzergahıyla ilgili yeni imar planları vetoyla karşılık gördü. Plansız şekilde başlayan ve geçtiğimiz aylarda tamamlanarak hizmete açılan raylı sistem projesinde bu gelişmeyle birlikte yeni bir kriz de kapıya dayandı.

TRAMVAYA KRİTİK İTİRAZ!

Üst üste yapılan güzergah değişiklikleri nedeniyle inşaat sürecinde çeşitli sıkıntılara yol açan ve ilçede kördüğüm yaratan projeye Balçovalı Arsa Mağdurları adına Avukat Mustafa Kemal Turan ve bazı vatandaşlar itirazda bulundu.

YARGIYA TAŞINIRSA TÜMDEN İPTAL EDİLEBİLİR

Askı süresinde planlara dair sunulan söz konusu itirazlar önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısında değerlendirmeye alınacak. İtirazlar reddedildiği takdirde, tramvay projesiyle ilgili bürokratik sıkıntılar da aşılmış olacak ve planlar kesinlik kazanacak. Ancak, planlara itiraz eden hak sahipleri konuyu yargıya taşıdığı takdirde, tramvay projesine temel teşkil eden değişikliğin tümden iptali ve ulaşım hattının da kaçak duruma düşmesi gündeme gelebilecek.

AYNI KRİZ KONAK'TA YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz ay Konak Tramvayı'nın yanı sıra, Mithatpaşa Altgeçidi ve Göztepe Kıyı Tasarım Projesi'ni de içeren Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na yönelik imar planlarına da itiraz yağmıştı. Çeşitli gerekçelerle açılış tarihi geciken ve sekteye uğrayan projeye darbe vuran itirazlarla birlikte benzer kriz Konak'ta patlak vermişti. Tramvay projesinin Konak etabını ilgilendiren kritik süreç devam ederken, tıpkı Karşıyaka gibi defalarca güzergahı değişen Konak Tramvayı'nın inşaatına da imar planları hazırlanmadan kaçak şekilde başlandığı ortaya çıkmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.