Dolar 32,6188
%0.44
Euro 34,7266
%-0.02
Altın 2.514,770
%1.22
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tramvay inşaatına tarihi eser molası

Tramvay inşaatına tarihi eser molası

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak tramvayı inşaatında Şair Eşref Bulvarı'ndaki zeminin 80 santimetre altından çıkan mermer tarihi eserler nedeniyle 50 metrelik bir kesimde çalışmalara bir hafta ara verildi. Arkeloji Müzesi, Agora Kazı Başkanlığı'nın incelemelerinin ardından, Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Korumu Kurulu'nun belgelenmesi ve taşların taşınması kararından sonra tramvay çalışması yeniden başlayacak. Zeminin 80 santimetre altında çıktı

  • Ege Postası
  • 16.08.2017 - 16:18

Konak Tramvayı ray döşenmesi ve altyapı çalışmaları sırasında Şair Eşref Bulvarı üzerinden 10 metrelik bir kesitte zeminin 80 santimetre altından tarihi mermer taşlar ortaya çıktı. Aynı bölgede 1997 yılında yapılan bir bina inşaatı sırasında da tarihi eserler ortaya çıkarılmış, binanın birinci katında zemine döşenen camların altından görülmesi sağlanarak yerinde korunmuştu. Tramvay çalışması 8 ve 9 Ağustos'ta bulunan tarihi mermerler nedeniyle durdu. Mermerlerin bulunduğu 10 metrelik kesidi de içine alan 50 metrelik bölümde çalışma durduruldu. Büyükşehir Belediyesi İzmir Arkeoloji Müzesi'ne durumu bildirdi. Agora Kazı Başkanlığı da yerinde inceleme yaptı.

Bölgede tarihi eski liman ve çevresindeki yapılara ait buluntular yeraldığı, kentleşme nedeniyle bunların yeraltına kaldığı belirtildi. İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiar Varlıkları Bölge Kurulu da 15 Ağustos'ta yaptığı toplantıda, çıkan eserlerin belgelenmesi ve korunmak üzere müzeye taşınmasında sakınca olmadığına karar verdi. Belgeleme çalışması sonrası 50 metrelik bölümde tramvay çalışmasına devam edilecek. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.