Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Trump savcı Bharara'nın istifasını istedi

Trump savcı Bharara'nın istifasını istedi

 Amerikan New York Times gazetesine göre Adalet Bakanı Jeff Sessions, Obama yönetiminde atanan 46 savcının istifalarını istedi.

  • Ege Postası
  • 11.03.2017 - 09:02

Trump yönetimi, Demokrat Obama yönetiminin kalan son izlerini de silmek için dün aralarında, “kara para aklama, bankacılık sahtekarlığı ve ABD’nin İran’a karşı uyguladığı yaptırımları delme” suçlamaları ile New York’ta tutuklu olarak yargılanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab’ın davasının savcısı olarak ünlenen Preet Bharara dahil 46 savcının istifasını istedi.

Amerikan New York Times gazetesine göre Adalet Bakanı Jeff Sessions, Obama yönetiminde atanan 46 savcının istifalarını istedi. Adalet Bakanlığı Sözcüsü Sarah Isgur Flores, “Önceki geçiş dönemlerinde olduğu gibi, daha önceki yönetimin atadığı çok sayıda savcı görevlerinden ayrıldılar. Adalet Bakanı, eksiksiz bir geçişi sağlamak için şimdi kalan son 46 savcıdan da istifalarını sunmalarını istedi” dedi. 

ABD’deki hükümet değişikliklerinde savcıların değiştirilmesi, alışıldık bir uygulama. Ancak New York Times gazetesi, Donald Trump’ın kasım ayında başkan seçildikten sonra Bharara’dan görevde kalmasını istediğini hatırlatarak, dünkü istifa emrinin sürpriz yarattığını yazdı. 

Bharara’nın ofisinden henüz açıklama yapılmadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.