Dolar 32,5171
%0.09
Euro 34,9014
%-0.2
Altın 2.441,430
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TSK DEAŞ hedeflerini böyle vurdu!

TSK DEAŞ hedeflerini böyle vurdu!

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nın 161'inci gününde, terör örgütü DEAŞ'a ait çok sayıda hedef vuruldu, 30 terörist etkisiz hale getirildi.

  • Ege Postası
  • 31.01.2017 - 15:49

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada şu bilgilere verildi:

"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, bölgedeki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla yürütülen Fırat Kalkanı Harekâtı, karadan ve havadan yoğun ateş desteği ile devam etmektedir. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 207 DEAŞ terör örgütü hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak bölgedeki terörist grupların faaliyetleri baskı altına alınmış; bu hedeflerden bir kısmı imha edilmiş/kullanılamaz hale getirilmiştir.

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından; Bab, Bzagah ve Tadif bölgelerinde tespit edilen 24 DEAŞ terör örgütü hedefine yönelik düzenlenen hava harekâtı sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 20 bina, 4 bombalı araç saklama yeri, 1 uçaksavar mevzii, 1 havan mevzii imha edilmiştir. Koalisyon hava unsurları tarafından, Bab’da bulunan DEAŞ terör örgütü hedeflerine yönelik icra edilen 1 hava harekâtı sonucunda, DEAŞ terör örgütü mensuplarınca kullanılan 1 tünel imha edilmiştir.

Gün içinde, icra edilen harekât kapsamında 30 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hâle getirilmiş, 4 araç imha edilmiştir. DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan, patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 43 EYP imha edilmiş, harekâtın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 3.550 EYP ve 55 mayın kontrollü olarak etkisiz hâle getirilmiştir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.