Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TÜGİAD'dan tarım zirvesi

TÜGİAD'dan tarım zirvesi

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi'nin, İzmir tarımının marka haline getirilmesi için düzenleyeceği panele Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan tam destek geldi.

  • Ege Postası
  • 08.01.2017 - 11:27

TÜGİAD Ege Şubesi'nin oluşturduğu "İzmir 2030 Platformu" tarafından kısa süre önce düzenlenen "İzmir Türkiye'nin en büyük ikinci iş merkezi olmalıdır" panelinin ardında bu kez tarım sektörü mercek altına alınacak. Tarım ve tarım sanayindeki tüm sektör temsilcilerinin yer alacağı panelde, sektörün markalaşması için yol haritası çizilecek. TÜGİAD Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, Ege'nin tarım devi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: 

"Hayvansal ve bitkisel üretim değeri 32 milyar liraya ulaşan Ege, yıllık 4 milyar dolar ihracata imza atıyor. Ancak bizim ortaya koyduğumuz 2030 vizyonuna göre bu rakamların çok daha üstüne çıkma potansiyeline sahibiz. İzmir'de bu noktada kilit rol oynuyor. 4 milyonluk nüfusun yüzde 15'i tarım sektörünün içinde yer alıyor ve eğer bu kilidi açmayı başaramazsak, nüfusun tamamı bu olumsuz tablodan etkilenecektir. İzmir tarımda öncü bir kent. Havamız ve suyumuz ile birçok bölgeye göre avantajımız var. Herşeyden önce liman kentiyiz ve lojistik üstünlüğümüz bulunuyor. Bu durum yalnızca Türkiye için değil Akdeniz ülkeleri arasında bize artı değer katıyor. Ancak bir eksiğimiz var o da tarımda markalı ürünlerimiz yeterince fazla değil. Tarım ürünlerinin en iyi şekilde işlenebilmesi için serbest bölgelerde alt yapıya ihtiyaç var. Panel bu eksiklerin giderilmesine öncü olacak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.