Dolar 32,4983
%-0.13
Euro 34,9502
%0.35
Altın 2.430,310
%0.29
Bist-100 9.809,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TÜPRAŞ'ta protesto eylemi

TÜPRAŞ'ta protesto eylemi

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi'nde 4 işçinin yaşamını yitirmesinden sonra işçiler bugünkü mesailerine protesto ile başladı.  TÜPRAŞ'ta protesto eylemi

  • Ege Postası
  • 12.10.2017 - 15:08

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi'nde 4 işçinin yaşamını yitirmesinden sonra işçiler bugünkü mesailerine protesto gösterisiyle başlarken, yaşanan olaya tepkilerini dile getirdi. Petrol- İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, yaptığı açıklamada, "Taşeron sistemi örgütsüz, kuralsız, iş sağlığı ve güvenliği açısından güvencesiz, her şeyden önemlisi de ucuz işgücü ve denetimsiz bir çalışma sistemidir. Yaşanan iş cinayetidir. Sonuçta da olan yine biz emekçilere olmaktadır. Yaşanan bu iş cinayetinde yönetimsel olarak kimler sorumluysa bunun açığa çıkarılması için tüm imkanlarımızı ortaya koyacağız" dedi. 

TÜPRAŞ'ta 10 bin metreküplük nafta tankında dün meydana gelen patlamada, Kemal Şaşmazer, Yusuf Kepenek, Mehmet Dere, Mehmet Karademir adlı işçiler öldü. Patlamadan sonra ölenlerin işçi arkadaşları da bugün mesailerine protestoyla başladı. Ölen işçiler için saygı duruşunda bulunan rafineri çalışanları adına Petrol- İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, açıklama yaptı. Oktay, şunları söyledi: 

"Ülkede kanayan bir yara haline gelen taşeron sisteminin yeniden düzenlenmesine dair yıllardır basın ve kamuoyuna yaptığımız açıklamalarda bir kez daha haklılığımızı ortaya koymuştur. Tamamen sermayenin daha az işgücü maliyeti ve daha çok para kazanma hırsı üzerine kurulan bu taşeronlaşma sistemi ölümlü iş cinayetlerini kaçırılmaz hale getirmiştir. Bu tür ölümlü iş cinayetleri sıralamasında Türkiye Avrupa da birinci, dünyada ise ikinci sırayı almaktadır. Taşeron sistemi örgütsüz, kuralsız iş sağlığı ve güvenliği açısından güvencesiz, her şeyden önemlisi de ucuz işgücü ve denetimsiz bir çalışma sistemidir. Yaşanan iş cinayetidir. Sonuçta da olan yine biz emekçilere olmaktadır. Yaşanan bu iş cinayetinde yönetimsel olarak kimler sorumluysa bunun açığa çıkarılması için tüm imkanlarımızı ortaya koyacağız."

Açıklamadan sonra işçiler, rafineriye girip iş başı yaptı. (DHA)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.