Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turizmci yasanın genişletilmesini istiyor

Turizmci yasanın genişletilmesini istiyor

Turizm yatırımcılarına kira sürelerini 49 yıla uzatma ve tesislerin bulunduğu yerleri satın alma olanağı getirmeyi öngören yasa tasarısı turizmcilerce olumlu karşılandı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, yasa tasarısındaki düzenlemelerin belediyeler ve il özel idarelerince kiralanan tesis ve yerleri de kapsaması gerektiğini söyledi. İşler, ecrimisil bedelleri belirlenirken yatırım yapan, katma değer yaratan turizmcilerin şemsiye, şezlong kiralayanlarla aynı kefeye konmamasını istedi.

  • Ege Postası
  • 04.10.2017 - 14:12

Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı geçen hafta TBMM'ne sunuldu. Kanun tasarısının içeriğine ilişkin bilgi veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, tasarıyla turizm yatırımcılarına büyük bir fırsat getirildiğini belirtti. Bakan Ağbal, "Turizm yatırımcıları kira sürelerini 49 yıla uzatabilecekler, isterlerse tesislerin olduğu yerleri satın alabilecekler" dedi.

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, kanun tasarısının turizm yatırımlarına ilişkin hükümlerini olumlu bulduklarını söyledi. Tasarının yasalaşması durumunda getirilecek düzenlemeyle kira süresinin bitimine ne kadar kalırsa kalsın kira süresinin yeniden 49 yıla tamamlanacağını hatırlatan İşler, isteyen yatırımcıya kiraladığı yeri bedelini ödeyerek satın alabilme imkanı getirileceğini dile getirdi. Maliye Bakanlığı'ndan irtifak hakkıyla yer kiralayanların bu yerleri satın almak istediklerinde en fazla iki yıl vadeyle satın alabildiğini belirten İşler, yasa tasarısıyla getirilen düzenlemeyle bu sürenin beş yıla uzatılmasının sevindirici olduğunu söyledi. Tasarıyla getirilecek düzenlemelerin ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan turizm sektörüne soluk aldıracağını ve yatırımcıları turistik tesislerde yeni yatırımlar yapmaya yönelteceğini anlatan Mehmet İşler, "Sonuçta kazanan Türk turizmi olacak" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.