Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turizmciler Eximbank kredileri konusunda bilgilendirildi

Turizmciler Eximbank kredileri konusunda bilgilendirildi

Egeli Turizmciler, Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) düzenlediği toplantıda Türkiye İhracat Kredi Bankası’nın (Türk EXIMBANK) ürün ve uygulamaları konusunda bilgilendirildi.

  • Ege Postası
  • 10.02.2017 - 15:07

Türk EXIMBANK Genel Müdürü Adnan Yıldırım’ın da katıldığı toplantıda, turizm sektörünün temsilcilerine döviz kazandırıcı hizmetler kapsamında kullandırılan krediler konusunda bilgiler verildi. 

Kaya İzmir Termal- Convention Hotel’de düzenlenen toplantıya Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, finans ve turizm sektörünün temsilcileri katıldı. 

EXİMBANK Genel Müdürü Adnan Yıldırım, yıllardır dış ticaret açığı verilen Türkiye’de turizm sektörünün cari açığı kapatan, döviz getiren, en kritik alandaki sektör olduğunu söyledi. Yıldırım, “Sektörün 15 Temmuz darbe girişimi, Atatürk Hava Limanı’nda ve bazı kentlerimizde yaşanan terör olayları nedeniyle ve dışarıda alabildiğine algıyı bozacak şekilde kullanıldığı bir dönem geçirdik. 2016’yı zor geçirdiniz 2017’nin de zor geçeceği belli.Bu dönemi nasıl kolay atlatabilirsinizin çabası içindeyiz" dedi. EXİMBANK’ın Türk bankacılık sisteminin 11. büyük bankası olduğunu, ihracata ve döviz kazandırıcı faaiyetlere destek verdiğini kaydeden Adnan Yıldırım, sektöre destek için bankanın kısa vadeliden uzun vadeliye 10 yıla kadar yatırım kredi desteği yelpazesi olduğunu belirtti.

Son aylarda diğer bankaların verdiği destekleri yüzde 41 dolayında arttırdıklarına değinen Yıldırım, çalıştıkları şirketlerin üçte ikisinin KOBİ düzeyinde olduğunu ancak KOBİ dışındaki büyük şirketlere de destek verdiklerini anlattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.