Dolar 32,4957
%0.15
Euro 34,8050
%0.24
Altın 2.488,120
%1.05
Bist-100 9.558,00
%0.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turizmde cesurlar kazanır

Turizmde cesurlar kazanır

Kuşadası’nın ev sahipliğinde düzenlenen Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (Aegean Hosttech) hem turizm hem de gastronomiye damga vurdu. Krize inat tüm stantlar doldu

  • Ege Postası
  • 01.03.2017 - 09:08

Geçen yıl düşürülen Rus uçağıyla başlayan sektördeki krize inat, Aegean Hosttech'te tüm stantlar doldu. Dünyanın 14 ülkesinden aşçılar gelerek Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğu mesajını verdi.

Efes Kongre Merkezi'nde GL Platform tarafından düzenlenen Aegean Hosttech  ziyaretçi akınına uğradı. Fuar katılımcıları arasında yer alan otel, restoran, kafe ve eğlence dünyasının işletmecileri, dekorasyon ve mefruşatı, endüstriyel mutfak, servis ve ikram ekipmanları, temizlik, gıda ile sarf malzemelerine yönelik son gelişmeleri yakından takip etme fırsatı elde etti. 

Dans, illüzyon gösterileri, müzik dinletileriyle renkli görüntülerin yaşandığı fuar, aynı zamanda sektörel panellere de ev sahipliği yaptı. Kuşadası, Çeşme, Bodrum, Selçuk, Narlıdere, Edremit belediye başkanlarının turizm planlamalarında yerel yönetimlere yetki verilmesi talebi büyük yankı uyandırdı.  Aegean Hosttech bünyesinde düzenlenen Ege Şefler Şampiyonası ise Anadolu Mutfağı’nı dünya vitrinine taşıdı. Dünya Aşçılar Birliği Şefi Thomas Gugler’in jüri başkanı olduğu yarışma, ulusal olmasına karşın 14 ülkeden yarışmacı ağırladı. 

Fuarı düzenleyen GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, 2016 yılını ağır kayıpla kapatan sektörün 2017 yılında yaraların sarılmaya çalışıldığı bir süreci yaşadığını belirterek, “Fuarda gördük ki sektör, hiçbir şekilde umutsuz değil. Cesur adımlarla ilerliyor, çünkü turizmde cesurların kazanacağını biliyor. Sektör, iki yıldır içinde bulunduğu olumsuz tabloyu tersine çevirmek için elinden geleni yapıyor. Hükümetin bu yöndeki çalışmaları, yerel yönetimlerin kesintisiz destekleri var. Ama bunlar yeterli değil. Turizm için daha fazla gerekiyor. Nasıl ki bir kriz ortamında fuar düzenlemek mucizeyse, kriz döneminde turizmde artış görmek de mucize olur. Eğer bir mucize yazmak istiyorsak turizmin önünde bir tek engel dahi bırakmamalıyız” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.