Dolar 32,5252
%0.24
Euro 34,7534
%0.09
Altın 2.489,890
%1.12
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turizmde yeni hedef İsrail

Turizmde yeni hedef İsrail

Türk iş dünyası Türkiye İhracatçılar Meclisi öncülüğünde 120 kişilik bir heyetle Tel Aviv'deki iş formu için İsrail'e çıkarma yaptı. Heyette yer alan Dalaman Ortaca Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur,  İsrailli turizmcileri Muğla'ya davet etti.

  • Ege Postası
  • 20.05.2017 - 14:06

TİM öncülüğünde düzenlenen organizasyona, farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin üst düzey yöneticileri ve sivil toplum kurumlarının başkanları katıldı. Türk ve İsrailli İş adamlarının bugüne kadar yaptığı en kapsamlı buluşmada; turizm, bankacılık ve ihracata uzanan geniş bir yelpazede iş birliği mesajı çıktı. Türk iş dünyasından TİM başkanı Mehmet Büyükekşi, Ahmet Çalık, Ali Ağaoğlu, Ali Sabancı, Kemallettin Güneş, Nihat Özdemir,  Zeynep Okyay Bodur, Ali  Kibar, İsmail Hasan Akçakayalıoğlu, Oğuz Satıcı, Tahsin Öztiryaki, Sanem Oktar Öğüt, Haluk Okutur, Süleyman Gürsoy, Haluk Sur, Avni Çelik, Ekrem Akyiğit, Hale Uğur, Yılmaz Yılmaz, Nurettin Tarakçıoğlu, Yağmur Şatana, Yüksel Görgeç, Özlem Kırmızı ve daha bir çok önemli iş adamlarıyla birlikte  DOKTOB Başkanı Yücel Okutur da katıldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İsrail'in Tel Aviv kentendi düzenlenen iş formuna İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanı Eli Kohen, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk iş dünyası temsilcileri ve Türkiye'nin Büyükelçisi Mekin Mustafa Kemal Ökem'i kabulünde Şimon Perez'in 'Ancak hayal kuranlar, rüya gibi başarabilir' sözünü hatırlattı. Kohen, İsrail'in bir inovasyon ülkesi olduğunu, 300'den fazla uluslararası şirketin Ar-Ge merkezinin burada bulunduğunu vurgulayarak, "Vizyon olmadan geleceği inşa edemeyiz' değerlendirmesinde bulundu. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de, İsrail'deki Star TAU kurucusu Oren Simanian ile iş birliği antlaşması imzaladıklarını vurguladı. Büyükekşi, "İsrail'le yüksek teknoloji girişimcilik konusunda işbirliği yapıp, önemli avantajlar sağlayabiliriz. İsrail'e düzenlediğimiz bu gezi ekonomik ilişkilerimizde her alanda etkisini gösterecek" dedi.

MUĞLA'YA GÜZEL HABER

DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, Türkiye'nin en büyük firmalarının katıldığı İsrail-Türkiye İş Formunda, turizm konusunda İsrailli iş adamları Menashe Carmon, Daniel Zimet, Moris Reyna, Sara Cordova, Sabine Segal, Sima Amir, Orly Spagnul, Adam Snukal ile Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Mekin Mustafa Kemal Ökem'in katıldığı görüşmeler gerçekleştirdiğini belirterek, "İsrail vatandaşlarının Türkiye'yi çok sevdiklerini ve turist olarak gelmekten büyük mutluluk duyduklarını gördük. Son dönemde Hindistan ile yaptığımız temasların ardından İsrail de yeni bir potansiyel olarak önümüzde duruyor. İsrail'de yaptığımız temaslarda bu ülkenin önemli turzmcilerini Muğla'ya davet ettik. İsrailli turizmcilerin kısa bir süre sonra DOKTOB olarak ağırlayacağız. Bu da bölgemizin turizmde yeni bir ivme kazanması açısından çok önemli bir adım" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.