Dolar 32,5568
%0.03
Euro 34,8456
%-0.06
Altın 2.431,340
%0.05
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk Ordusu İdlib için sınırı geçti

Türk Ordusu İdlib için sınırı geçti

İdlib operasyonunda en kritik aşamaya geçildi. Türk Silahlı Kuvvetleri Keşif Gücü, İdlib’e harekât öncesi gözlem noktaları tesisi amacıyla sınırı geçti. Sınırın sıfır noktasına ulaştırma taburlarından tank taşıyacak TIR’lar getirildi ve piyade taburlarından askerler konuşlandırıldı

  • Ege Postası
  • 10.10.2017 - 06:26

İdlib'deki çatışmasızlık bölgesinde gerçekleştirilecek intikal kapsamında yapılan operasyonun 3'üncü gününde Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir açıklama geldi. Suriye'de ilan edilen ateşkes rejiminin sürdürülmesi maksadıyla Türkiye, Rusya ve İrangarantörlüğünde Astana sürecinin hatırlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Süreç kapsamında ateşkes rejiminin etkinliğinin artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü için uygun şartların sağlanması ve ihtilafın barışçıl yollarla çözülmesi için uygun koşulların oluşturulmasına destek sağlamak maksadıyla, Suriye'de 'Gerginliği Azaltma Bölgeleri/Çatışmasızlık Bölgeleri' belirlenmiştir. Gelinen aşamada, ateşkes rejiminin takibi maksadıyla, garantör ülkelerin silahlı kuvvetlerine mensup birliklerden oluşan 'Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü'nde yer alan TSK unsurları, İdlib bölgesinde icra edeceği harekât kapsamında, gözlem noktaları tesis etmek üzere 8 Ekim'den itibaren keşif faaliyetlerine başlamıştır. TSK unsurları, bölgedeki görevlerini Astana sürecinde garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürmektedirler."

İDLİB'E 500 ASKER

Keşif Gücü, faaliyetlerini tamamladıktan sonra İdlib ve kırsalında belirlenecek 14 ayrı noktada kurulacak olan gözlem noktalarında görev yapacak. İdlib'in batı kırsalından başlayarak belli bir hat kapsamında 400 km'lik alanın kontrolünü sağlayacak Türk birliğinde 500 asker görev yapacak. Türk askeri, İdlib'e girdikten sonra ilk etapta 6 ay süreyle gözlemci kuvvet olarak görev yapacak. Gerektiği takdirde İdlib'e gönderilen asker sayısı da, görev süresi de uzatılacak.

1 SAATE İDLİB'DEYİZ

Hatay-Reyhanlı'da Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Cilvegözü Karakolu'na çok sayıda askeri araç konuşlandırıldı. Sıcak bölgeye Ankara ve Çankırı'daki ulaştırma taburlarından çok sayıda tank ve zırhlı araç taşıyabilecek TIR da sevk edildi. Sınırın sıfır noktasına Özel Kuvvetler'in yanı sıra Kayseri ve Denizli'den komando birlikleri ile Kırklareli, Lüleburgaz ve Çankırı'da bulunan piyade taburlarından getirilen askerler hazır bekletiliyor. SABAH'ın ulaştığı askeri kaynaklar, sınırda hazır kıta bekleyen askerlerin keşif faaliyetlerini tamamlandıktan sonra Ankara'dan emir gelmesi halinde 1 saat içinde Suriye'ye geçebileceğini, Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü'nün hemen göreve başlayacağını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.