Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8098
%0.22
Altın 2.617,030
%0.24
Bist-100 9.474,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye'den Yunanistan'ı ayağa kaldıran test

Türkiye'den Yunanistan'ı ayağa kaldıran test

Türkiye’nin ürettiği ve ilk kez Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda tanıtılan 280 kilometre menzile sahip Bora ismi verilen füzenin Sinop’ta gerçekleştirilen deneme testinden sonra Yunanistan adeta ayağa kalktı.

  • Ege Postası
  • 15.05.2017 - 11:08

Yunanistan’ın ana akım medyası Türkiye’nin milli füzesi Bora'yı manşetlerine “Türkiye, Atina’yı vuracak güce ulaştı” başlığı ile taşıdı. Yunan televizyonları da haberi günlerdir ekranlarından indirmiyor. Yunanlı stratejisiler Türkiye’nin uzun menzilli füze denemesini canlı yayında tartışıyor. Yunanistan’da dün yayınlanan bir haberde ise Ankara’nın eli Yunanistan’ın her yerine uzanıyor” ifadesine yer verirken, Türkiye’nin 1000 kilometre menzille füze üretmek için çalıştığı vurgulandı.

FARKLI ARAÇLARDA KULLANILABİLİYOR

Roketsan tarafından geliştirilen Bora füzesi 610 mm çaplı. Sistem, yüksek teknoloji ürünü seyrüsefer ve otomatik tevcih sistemleri sayesinde at ve uzaklaş taktiğini başarıyla uyguluyor. Sistem, farklı marka ve modellerde araç, telsiz, güç sistemi, seyrüsefer sistemi gibi alt sistemlere sahip olacak şekilde kullanıcının lojistik altyapısı ve ihtiyaçlarına göre farklı versiyonlarda tasarlanabiliyor. YeniŞafak

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.