Dolar 32,5069
%0.18
Euro 34,8142
%0.27
Altın 2.486,010
%0.96
Bist-100 9.552,00
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye ile anlaşmak ABD'den daha kolay

Türkiye ile anlaşmak ABD'den daha kolay

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Andrey Kelin, Halep konusunda Türkiye ile anlaşmanın, ABD ile anlaşmaktan daha kolay olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 14.12.2016 - 12:55

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa işbirliği departmanı direktörü Kelin, "Halep konusunda karmaşık görüşmeler yapıldı.... Anladığım kadarıyla Türkiye ile anlaşmaya varmak bizim için ABD ile anlaşmaktan daha dolambaçsız ve kolay oldu" dedi. Kelin'in açıklamalarını, RIA haber ajansını kaynak gösteren Reuters duyurdu.

İnterfaks'ın aktardığı habere göre ise Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Moskova'nın, Halep'teki insanların tahliyesinin organize edilmesi konusunda Ankara ile fikir birliğine vardığını açıkladı.

Halep'te dün akşam Türkiye ve Rusya'nın arabuluculuğunda varılan anlaşma sonucunda, rejim güçleri ile muhalifler arasında ateşkes sağlanmıştı. Ancak Halep'in doğusundaki sivillerin ve muhalif güçlerin anlaşma kapsamındaki tahliyesinde gecikme yaşanırken; Anadolu Ajansı bu sabah ateşkesin rejim güçleri ve Şii milislerce ihlal edildiğini bildirdi.

LAVROV: 2-3 GÜN İÇİNDE...

Daha önce Halep'teki gelişmelerle ilgili açıklamada bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Muhaliflerin direnişe önümüzdeki 2-3 gün içinde son vermelerini bekliyorum" demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.