Dolar 32,3251
%0.23
Euro 35,0329
%-0.25
Altın 2.282,690
%0.23
Bist-100 8,97
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye ile İsrail ilişkileri iyi yolda

Türkiye ile İsrail ilişkileri iyi yolda

İzmir'de, Ege İhracatçı Birlikleri'ni ziyaret eden İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşma sonrasında iki ülke arasındaki işbirliklerinin artışa geçtiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 04.03.2017 - 11:52

Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), ihracatçı birlikleri, ticaret ve sanayi odaları ile yoğun görüşmeler yaptıklarını anlatan Cohen, "İki ülke olarak karşılıklı olarak ticaretimizi ve gelirlerimizi artırabiliriz. Ülkemizde yatırım imkânları çok elverişli, yatırımlar için karşılıklı anlaşmalar yapabiliriz. Örneğin İzmir yenilenebilir enerji potansiyeline sahip, sadece bilgi alışverişi veya ürün alışverişi değil yatırımları karşılıklı olarak geliştirmek de önemli" diye konuştu.

"Yatırımların getirdiği olanaklar, organizasyonlar, pazar araştırmaları, know-how toplantıları, ikili görüşmeler, partnerlikler çok önemli. Bunların yanısıra; start up projeleri, her alanda Ar-Ge ve İnovasyon ve bu kavramların sonucunda ortaya çıkan çıktılar bizleri çok mutlu ediyor" diyen Cohen, TİM'le yaptıkları görüşmede 100-150 kişilik büyük bir delegasyonun 15-17 Mayıs 2017 tarihleri arasında İsrail'i ziyaret etmeleri ve ikili görüşmeler yapmaları konusunda anlaşmaya vardıklarını belirterek, Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanlarını İsrail'e davet etti.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Sabri Ünlütürk ise, Egeli ihracatçıların sektörel gruplar halinde İsrail'e ticaret heyeti organizasyonları yapabileceğini, bu organizasyonların güzel işbirliği fırsatları yaratabileceğini dile getirdi. Ünlütürk, "Ziyaretlerimizin başarısı için gelecek olan işadamlarımızın doğru firmalarla eşleştirilmeleri çok önemli" diye konuştu.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, İsrail ile tarım alanında işbirliği ve ortaklıklar kurmaya hazır oldukları mesajını paylaştı. Türkiye'nin verimli toprakları, İsrail'in ise, teknolojisinin çok ileri olduğunu, gerek Türkiye'de, gerekse üçüncü ülkelerde işbirlikleri kurmak isteklerini dile getirdi.

İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen'in Ege İhracatçı Birlikleri ziyaretine İsrail'in İzmir Fahri Konsolosu Jak Eskinazi eşlik ederken, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar ve Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbırakmaz da görüşmeye katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.