Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye korkusu bayrak savaşı başlattı

Türkiye korkusu bayrak savaşı başlattı

Türkiye’nin El Bab’ın ardından Münbiç’in TSK destekli ÖSO’nun yeni hedefi olacağını açıklamasının ardından ilçede adeta bir bayraklar savaşı başladı. YPG’liler bölgedeki direklere Rusya ve Esad bayrakları astı. Münbiç çevresinde de ABD zırhlıları Amerikan bayraklarıyla devriye gezmeye başladı

  • Ege Postası
  • 05.03.2017 - 09:24

TSK’nın desteklediği ÖSO birliklerinin El Bab’ı DEAŞ’tan kurtardıktan sonra YPG’nin de parçası olduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrolündeki Münbiç’e yönelmesi, Suriye’deki uluslararası güçler arasında adeta bir bayrak yarışı başlamasına yol açtı. Münbiç’teki bayrak telaşını gösteren fotoğraflar dün sosyal medyaya yansıdı. PKK’nın Suriye kolu YPG’ye bağlı olduğu tahmin edilen pekçok hesaptan paylaşılan fotoğraflarda Münbiç’in bazı bölgelerinde artık Rusya bayraklarının direklere asıldığı görülüyor.

YPG ASIYOR

Bir Rusya bayrağı bizzat SDG’ye bağlı YPG’lilerin de içinde olduğu Münbiç Askeri Meclisi’nin militanları tarafından direğe asılıyor. Öte yandan ilçeye insani yardım amacıyla gönderilen askeri kamyonlara Rusya ve Suriye rejiminin bayraklarının asılması da ilçenin uluslararası bir güç savaşının sahnesi olmaya başladığının işareti olarak yorumlanıyor.

ABD DEVRİYE GEZİYOR

İlçeden geçilen bazı fotoğraflardaysa Amerikan zırhlı birlikleri görülüyor. Özel Kuvvetler’e bağlı askerler üzerine Amerikan bayrağı çekilmiş ağır silahlarla donatılmış zırhlı araçlarla ilçe sınırına kurulduğu anlaşılan bir kontrol noktasından geçiyor.

‘ESAD’IN OLACAK’ DEMİŞLERDİ

Münbiç’in etrafındaki bazı köylere de Suriye’deki Beşar Esad rejimini temsil eden bayrakların asıldığı biliniyor. Rusya Genelkurmay Başkanlığı önceki gün Münbiç’in Esad rejimine devredileceğini açıklamıştı.

DEAŞ’I VURAN ROKETLER

Kilis ’in Elbeyli İlçesi’nin karşısında yer alan Suriye kenti Çobanbey’den hafta içi Türk askeri konvoyunun fotoğraflarını geçen Reuters haber ajansı, bu kez sınırın Türkiyetarafından fırlatılan roketleri görüntüledi. Foto muhabiri Halil Ashavi, ateşlenen roketleri Çobanbey’den kadrajına aldı. Arkasında büyük bir beyaz duman bırakan roketlerin Suriye tarafına doğru gittiği görülüyor.

ABD: ANLAŞMADAN HABERİMİZ YOK

ABD Savunma Bakanlığı dün, DSG ile Rusya arasında yapılan Münbiç’in Esad rejimine devrine ilişkin anlaşmanın bir parçası olmadığını duyurdu. Açıklamada, “Anlaşma hakkında bilgilendirilmedik, anlaşmanın bir parçası değiliz. ABD tarafından desteklenen DSG de bizi haberdar etmedi” denildi.

AMERİKALI KOMUTAN’DAN TUHAF UYARI

DEAŞ’a karşı yürütülen ‘Doğal Kararlılık Operasyonu’nun Birleşik-Ortak Görev Gücü Komutanı Korgeneral Stephen Townsend, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’deki faaliyetleri ve Rakka operasyonu hakkında konuştu. Townsend, “TSK, koalisyonun Rakka için çalışmalarını engellememeye dikkat etmeli” dedi.

MÜNBİÇ ASKERİ MECLİSİ NEDİR'

Rus bayrağıyla yan yana bayrağı bulunan “Münbiç Askeri Meclisi” 21 Nisan 2016’da kurulmuştu. Münbic, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) desteğiyle Münbiç Askeri Meclisi yaklaşık 70 gün süren çatışmalardan sonra DEAŞ’tan alınmıştı. Münbiç Askeri Meclisi, Şems el Şems-Fırat Tugayları İttifakı- Fırat Şehitleri Taburları Birliği ve Münbiç Türkmenleri Taburu’ndan oluşuyor. Meclis’in ana hedefinin köyleri DEAŞ’tan korumak olduğu belirtiliyor.

HDP’DEN BARZANİ’YE ŞENGAL TEPKİSİ

Diyarbakır’da, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), yöneticilerinin katıldığı ortak basın toplantısında Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin Türkiye ziyareti ardından peşmergeler ile PKK’lı gruplar arasında çatışmaların çıktığına dikkat çekildi. Ortak açıklamayı okuyan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, peşmergelerin Şengal’den derhal çekilmesi gerektiğini öne sürdü.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.