Dolar 32,5677
%0.29
Euro 34,7798
%0.14
Altın 2.492,890
%0.34
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye'nin çıkışına AB'den yanıt geldi

Türkiye'nin çıkışına AB'den yanıt geldi

Türkiye'nin AB ile arasındaki göçmen anlaşmasını lağvedilebileceğini ima etmesi üzerine Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü'nden yanıt geldi. Sözcü, "AB, Türkiye ile göçmen anlaşmasına bağlıdır" dedi.

  • Ege Postası
  • 15.03.2017 - 14:39

Reuters'ın haberine göre, AB Komisyonu Sözcüsü  "AB, Türkiye ile göçmen anlaşmasına bağlıdır" açıklamasında bulundu.

ÇELİK: GÖZDEN GEÇİRİLEBİLİR

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik bu sabah, "Türkiye göçmen anlaşması konusunda her şeyi yapmışken AB hiçbir sözünü yerine getirmedi. Türkiye istediği zaman, istediği şekilde göçmen anlaşmasını gözden geçirebilir; gözden geçirilmesinin zamanı geldiğine inanıyorum; bu anlaşmanın sürdürülmesi için bir sebep olduğunu düşünmüyorum" diye konuşmuştu.

ÇAVUŞOĞLU: GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da dün yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği'nin bizi oyaladıklarını görüyoruz. Bizim de sabrımız sınırsız değildir. Bu konuda vatandaşlarımızın da beklentileri var. Eğer vize serbestisi gelmezse göç anlaşmasıyla ilgili adımları atacağız çünkü anlaşmanın gereği şuydu: Göç, geri kabul ve vize serbestisi. Biz bugüne kadar göç anlaşmasının gereğini sonuna kadar uyguladık. Her bir maddesine riayet ettik. Avrupa, vize konusunda bizi oyalamasın, biz de gereğini yapacağız" demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.