Dolar 32,5966
%0.38
Euro 34,7499
%0.05
Altın 2.496,750
%0.49
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye’nin en büyük sosyal marketi Kemalpaşa'da

Türkiye’nin en büyük sosyal marketi Kemalpaşa'da

Kemalpaşa Belediyesi tarafından kurulan Sosyal Market, nüfusa göre Türkiye’nin en büyük sosyal marketi olma özelliğini taşıyor. Bu markette para yerine puan geçiyor

  • Ege Postası
  • 16.03.2017 - 10:54

Sosyal belediyecilik noktasında çalışmalarını sürdüren Kemalpaşa Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. İlçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla kurulan ve İzmir'e örnek teşkil edecek 'Sosyal Market', nüfusa göre Türkiye’nin en büyük sosyal marketi olma özelliğini taşıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, para yerine puan kullanarak Sosyal Market'te ücretsiz alışveriş yapılabiliyor.

Her alanda oluğu gibi sosyal belediyecilik anlamında da anlamlı hizmetler yapmaya gayret gösterdiklerini vurgulayan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “Kemalpaşa'da bir değişim ve dönüşümü gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi de Sosyal Market hizmetimizdir. Biz arzu ettik ki, en azından başımızı yastığa koyduğumuzda Kemalpaşa'da herkesin çorbasının kaynadığını bilelim. Bu amaçla başlattığımız ve 7 ay süren çalışmalar sonunda 3 bine yakın adresi tespit ettik. Böylece elimizde bir liste oluştu ve buna göre planlamalar yaptık. Şuan ihtiyaç sahibi ailelerimiz buradan gönül rahatlığı ile ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.

Başkan Uğurlu, ihtiyaç sahibi aileleri her ay düzenli bir şekilde ihtiyaçlarını sosyal marketten karşıladıklarına dikkat çekerek, “Hem gıda hem giyim üzerine iki ayrı puanlama sistemi var. Ailenin nüfusuna göre bu puanlar değişiyor. Her aile, kimseye sormadan istediği zaman marketimizden alışverişini yapıp gidiyor. Her ay kartlardaki puanlar da yeniden yükleniyor. Bizler bu görevi yürüttüğümüz sürece de; bu vatandaşlarımız hiç kimseye sormadan ve minnet etmeden alışverişini yapmaya devam edecekler” ifadelerini kullandı.

Sosyal markete destek olan herkese teşekkür eden Başkan Uğurlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kemalpaşa Belediyesi olarak Sosyal Marketi kurduk ama iş adamlarımızın desteğiyle bunu daha da büyüttük. Sosyal marketimiz şuan nüfusa göre Türkiye’nin en büyük sosyal marketi olma özelliğini taşıyor. Emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.