Dolar 32,5555
%0.21
Euro 34,9592
%-0.04
Altın 2.458,740
%0.92
Bist-100 9.886,00
%1.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye, Rusya ve İran'dan ortak 'Suriye' kararı

Türkiye, Rusya ve İran'dan ortak 'Suriye' kararı

İran; Türkiye ve Rusya ile birlikte Suriye krizine siyasi çözüm bulunması için süreci başlattıklarını açıkladı. Suriye krizine çözüm bulmak amacıyla Moskova'da bir araya gelen Türk, Rus ve İranlı dışişleri bakanları ortak basın toplantısı düzenledi.

  • Ege Postası
  • 20.12.2016 - 15:59

Türk ve Rus mevkidaşlarıyla Moskova'da görüştükten sonra konuşan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in açıklamasını Reuters duyurdu.

Moskova'da bugün Türkiye, Rusya ve İran'ın savunma bakanları da bir araya geldi. Bu toplantıda konuşan İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, Türkiye ve Rusya'nın Suriye konusundaki askeri işbirliğini övdü.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da Moskova, Ankara ve Tahran'ın Suriye'de çözümün garantörlüğünü yapmaya hazır olduğunu belirtti.

RUS SAVUNMA BAKANI: ORTAK ÇABALAR SÜRECEK

Şoygu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklama ise başta Halep’te devam eden sivillerin tahliyesinin tamamlanması olmak üzere, Suriye genelinde barışı sağlayacak çözüme yönelik ortak çabaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

İHA'nın haberine göre, Suriye'deki son durumun ele alındığı görüşmede, başta Halep ve El Bab’daki gelişmeler masaya yatırıldı.

Türkiye, Rusya ve İran'dan ortak açıklama

Suriye krizine çözüm bulmak amacıyla Moskova'da bir araya gelen Türk, Rus ve İranlı dışişleri bakanları ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında yapılan açıklamalardan satır başları:

LAVROV

- Rusya, Türkiye ve İran; Suriye'deki krize çözüm bulmak için yapılacakların belirlendiği ortak bir bildiri kabul etti.

- Üç ülke de Suriye hükümeti ile muhalefetin bir anlaşmaya varmasına yardımcı olmaya hazır.

- Türkiye-Rusya-İran işbirliği, Doğu Halep'ten sivillerin tahliye edilmesini ve silahlı grupların ayrılmasını sağladı. Tahliyelerin, bir iki gün içinde sona ereceğini düşününüyorum. Bu durum üçlü formatın verimli olduğunu gösterdi.

ÇAVUŞOĞLU:

- Suriye'de akan kanın durması ve insani yardımların kesintisiz olması için çabalarımızı birlikte sürdürmeye devam edeceğiz. Bugün bize ev sahipliği yapan sevgili dostum Lavrov'a teşekkür ediyorum. Suriye'de kalıcı çözüm tek yol, bunun için çalışıyoruz. Kalıcı ateşkes ülke geneline yayılmalı.

- Ateşkesin tüm Suriye geneline yayılmasından bahsediyoruz. Burada terör örgütlerini, DEAŞ'ı, El Nusra'yı saymıyoruz, onlarla mücadelemiz devam edecek. Ama rejim, muhalifler, bir de dışardan gelen gruplar var. Hizbullah var, başka gruplar var. Dolayısıyla tüm bu gruplara bu yardımların kesilmesi lazım.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.