Dolar 32,5213
%-0.08
Euro 34,7970
%-0.2
Altın 2.421,690
%-0.35
Bist-100 9.709,00
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turuncu'nun gözünden Adalet Yürüyüşü

Turuncu'nun gözünden Adalet Yürüyüşü

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl eski Yöneticisi Banu Özdemir'in başından sonuna kadar takip ederek güncesini tuttuğu 'Adalet Yürüyüşü' kitaplaştı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun önsözünü yazdığı kitap, Adalet Kurultayı'nda okurlarla buluşacak. Ön sözünü Kılıçdaroğlu yazdı

  • Ege Postası
  • 25.08.2017 - 10:53

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'in Adalet yürüyüşü izlenimlerini tuttuğu güncesi kitaplaştı. İlk gününden itibaren Adalet Yürüyüşü'ne katılan ve atmosferi güncesine yansıtan  Özdemir'in kitabı "Turuncu'nun Seyir Defteri / Adalet Yürüyüşü Günlüğü" nün ön sözünü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yazdı. Özdemir, kitabının ismiyle ilgili açıklama yaparken, çocukken kendi lakabının "Turuncu" olduğunu, yürüyüşe katılanların tümünün de duygularının çocuklar kadar saf olduğunu söyledi. 

"KUŞAKLAR BOYU ONURLA ANILACAK"

Kitabını okurlarla buluşturmadan önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden ve bir sunum gerçekleştiren  Özdemir, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun 100 gömlek 5 ayakkabı eskittiği 24 gün süren adalet yürüyüşümüz kuşaklar boyu onurla ve gururla anılacak olan bir eylemdir. Cemaatler ile siyam ikizi haline gelmis iktidarın tuz kokutan adalet uygulamalarına Türkiye artık yeter diyor. Genel Başkanımızın önderliğinde gerçekleşen Adalet Yürüyüşü'ne toplumun her kesiminden milyonlarca yurttaşın desteği bunun en somut göstergesidir" dedi.

Kitabının bir günce olduğunu vurgulayan Özdemir "Bu kitap bir güncedir. Adalet Yürüyüşü'ne başından sonuna katılarak içinde yaşadım.Eski deyimiyle günlük yeni deyimiyle günce yazarak hem edebi hem siyasi tarihimize katkı sunmak istedim. Yaşananları aktardım" diye konuştu.

NEDEN TURUNCU

Kitabın "Turuncu'nun Seyir Defteri" olan adıyla ilgili de Egepostası'na açıklama yapan Özdemir, şunları söyledi:

"Turuncu saçlı bir çocuk olarak dünyaya geldim. Çocukluğumdan bu yana ne ben ondan, ne o benden, birbirimizden hiç ayrılmadık. Çocukluk masumiyettir. İnsanoğlunun duygularını en berrak, saf haliyle yaşadığı dönemdir. Adalet yolculukları yürüyüş boyunca tüm duygu ve düşüncelerini en organik haliyle yaşadı. Ben o masumiyet çerçevesinde en duru haliyle kaleme aldım. Bu nedenle seyir defterim Turuncu'ya ait."  

GELİRİ HAYTAP'A

Kitabının gelirinin Hayvan Hakları Federasyonu'na (HAYTAP) bağışlanacağını belirten Özdemir "Kitabımızın önsözünü Genel Başkanımız  yazdı, üç özel anısını anlatarak katkıda bulundu. Bu kitabın gelirinin bir bölümü HAYTAP'a  (Hayvan Hakları Federasyonu) bağışlanacak. Çanakkale'de Adalet Kurultayı'nda kitap standımıza bekliyoruz" dedi.

"TARİHE DÜŞEN ÖNEMLİ NOTLAR"

"Turuncu'nun Seyir Defteri / Adalet Yürüyüşü Günlüğü" kitabının ön sözünü kaleme alan CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu ise ön sözde, "25 gün süren ve İstanbul Maltepe’de sona eren, Türkiye’nin geleceğini şekillendiren yürüyüşümüzün kayda geçiricileri oldu.  Kaleme aldıkları, tarihe düşülen önemli notlardır. Bu türden çalışmalar sadece  bugün için değil, gelecek kuşakların da adaletin Türkiye’de nasıl kazanıldığını  öğrenmeleri, bu kazanımın değerini bilmeleri için önemlidir. Yürüyüşümüzü,  “Günce” olarak aktarmaya çalışan, metinlerini kitaba dönüştüren Banu  Özdemir’in çalışmasını bu şekilde değerlendiriyor, kendisi kutluyorum.  Hakka, hukuka ve adalete duyduğum inançla tüm “Adalet” arayıcılarını sevgi  ve saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.