Dolar 32,5437
%0.01
Euro 34,9217
%0.27
Altın 2.427,060
%0.16
Bist-100 9.675,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tutuklu eski polis memurundan şoke eden FETÖ itirafları

Tutuklu eski polis memurundan şoke eden FETÖ itirafları

Adana'da aralarında FETÖ elebaşı Gülen'in de bulunduğu 104 sanığın yargılandığı davada 25 tutukludan 6'sı yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol hükümleriyle tahliye edildi, tutuksuz 3 sanığın ise tutuklanmasına karar verildi.

  • Ege Postası
  • 11.10.2017 - 07:04

Tutuklu eski polis  memuru Dönmez ise çarpıcı itiraflarda bulundu. Dönmez Bylock hakkında "Karşılıklı eklemek için karşıdaki şahsın size mesaj atması,  sizin de o mesajı kabul etmeniz gereklidir. Hiç kimse 'ByLock'u bilmeden  yükledim' diyemez" dedi. Dönmez ayrıca  "ByLock üzerinden moraller yüksek tutulsun diye FETÖ  firarisi olarak Kanada'ya kaçan Prof. Dr. Osman Özsoy'un yazıları gönderildi" itirafında da bulundu.

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında "FETÖ/PDY'ye  üye olmak" ve "terör örgütüne finans sağlamak" suçlarından 7,5 yıldan 25 yıla  kadar hapis istemiyle dava açılan, aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de  bulunduğu 25'i tutuklu 104 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince duruşma salonunun yetersizliği  nedeniyle Adana Bölge Adliye Mahkemesindeki 375 kişi kapasiteli 420 metrekarelik  salonda görülmeye başlanan davanın duruşmasında tutuklu ve tutuksuz sanıklardan  bazıları ile avukatları hazır bulundu. Farklı cezaevlerinde bulunan bazı tutuklu  sanıklar ise celseye Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla  katıldı.

Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan SEGBİS ile savunması  alınan tutuklu sanık eski polis memuru Ahmet Dönmez, FETÖ/PDY'nin insanları  sürekli rüyalarla aldattığını ve böyle bir terör örgütü ile anılmaktan utanç  duyduğunu söyledi.

Bu yapıya dair tüm bildiklerini anlatmak istediğini belirten  Dönmez, şöyle devam etti:

"Gayesi dünyaya İslam düzeni getirmek olan bir cemaate Avrupa neden  kucak açmaktadı? Bu cemaat görünümlü yapı 21'inci yüzyılda İslam'ın bağrına  saplanmış hançerdir. Bu cemaat bir truva atıdır. Ben manevi yönden bir arayış  içerisinde olan bir insandım. 2014 yılında emniyet teşkilatından polis memuru  olarak emekli oldum. Benim utancım bunlar arasına girmektir. 2014 yılında şubeden  toplu çıkışlar oldu. Bu yapı içerisinden Halil Hoca adıyla bildiğim şahıs bana  'Bu durumu mahkemeye taşı' dedi. Bu teklifi ben kabul etmedim.

2009-2010 yıllarında ben bu yapıyla tanıştım. C.S. isimli şahıs Kimse  Yok Mu Derneğinin ikinci başkanıdır. Bu adam beni tanırdı ve ara ara ben bu  şahısla görüşürdüm. Bu şahıs benim ismimi birisine vermişti. Sonrasında Ramiz  isminde birisi geldi, bana 'Görüşebilir miyiz'' dedi. Bu şahıs bana 'Fetullah  Gülen'in hizmet hareketindenim' dedi. Ramiz isimli şahısla dışarıda buluşup  güncel konuları görüşüyorduk. Ramiz, 'Tayinim çıktı' diyerek beni Mehmet Hoca  diye birisiyle tanıştırdı. Daha sonra Halil isimli ama gerçek adı İbrahim olan  şahısla görüşmeye başladık. Ben araştırmalarım sonucu bu şahsın adının İbrahim  olduğunu öğrendim. Mehmet ve Halil Hoca bana şubeye dönmem gerektiğini ve bu  konuda mahkemeye başvurmamı söylediler. Ben bu teklifi kabul etmedim. Daha sonra  Sivas'a tayinim çıktı, burada bir gün çalıştım ve emekli olmak için dilekçemi  verdim. Mehmet Hoca bunu duyunca, 'Sen emeklilik dilekçeni vermişsin, okçular  tepesini terk ediyorsun' dedi. Ben de onlara 'Bu oku kime atacağım' dedim. Bize  Ramiz Hoca tarafından Fetullah Gülen'in ifadesi olarak şu söylenirdi: Yeryüzünde  hizmeti anlatacak bir kişi bulamazsanız ve siz anlatacak olsanız dahi azami  tedbiri elden bırakmayacaksınız ve dikkat göstereceksiniz."

"BYLOCK'U TEK BAŞINA YÜKLEMEK İSTEYENİN ÇOK İYİ İNGİLİZCE BİLMESİ  GEREKİR"

Dönmez, FETÖ/PDY'nin kripto haberleşme programı ByLock'u bir kişi tek  başına yüklemek istese onun çok iyi İngilizce bilmesi gerektiğini belirtti.

Telefonuna bu uygulamanın Cemal isimli bir kişi tarafından  yüklendiğini dile getiren Dönmez, "Daha sonra Halil kod adlı İbrahim beni ekledi.  Karşılıklı eklemek için karşıdaki şahsın size mesaj atması, sizin de o mesajı  kabul etmeniz gereklidir. Hiç kimse 'ByLock'u bilmeden yükledim' diyemez." dedi.

Sanık Ahmet Dönmez, ByLock programını kullandığını kabul etti.

Cemal adlı kişinin çoğu zaman iki ya da üç telefon kullandığı  bilgisini veren Dönmez, "ByLock üzerinden mesaj geldiği zaman açmak zorundasın  çünkü telefonun üst köşesinde sürekli ışık yanıp yanıp söner. Mesajları açıp  bakıyordum, risale ve dua gönderiliyordu. Ayrıca ByLock üzerinden moraller yüksek  tutulsun diye FETÖ firarisi olarak Kanada'ya kaçan Prof. Dr. Osman Özsoy'un  yazıları gönderildi." diye konuştu.

Dönmez, cezaevi koğuşlarında, itirafçı olmamaları yönünde FETÖ  sanıklarından bazılarının diğerlerine baskı yaptığını ve küfürler ettiğini  bildirdi.

Koğuşta sürekli "Bugün yarın çıkacağız." diye rüyalar  anlatıldığını aktaran Dönmez, "25 kişilik koğuşta itirafçı olana çok ağır  küfürler ediyorlar. Sürekli rüya anlatıyorlar. Ayrıca 'İtirafçı olanlar Avrupa  İnsan Hakları Mahkemesinden (AİHM) para kazanamayacak' diyorlar. Ben bir özel  harekatçı olarak PKK terörü ile savaştım ve tüm bildiklerimi anlattım. Tahliyemi  ve beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

"SOHBET TOPLANTILARINA KATILDIM"

Tutuklu sanık Bayram Ali Sivaslıoğlu ise sohbet toplantılarına  katıldığını belirterek, bunu yaparken vatana ihanet düşüncesiyle hareket  etmediğini öne sürdü.

Örgütsel bir faaliyetinin olmadığını iddia eden Sivaslıoğlu, "Yurt  dışına hiçbir zaman FETÖ/PDY terör örgütü için gitmedim. Bu örgüt beni kandırdı.  Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." savunmasını yaptı.

Tutuklu sanık Yağmur Akkülah da mağduriyet yaşadığını ve  işletmelerinde çalışan insanların işsiz kaldığını anlattı.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Akkülah, şunları kaydetti:

"Kızılcahamam'da örgütsel bir toplantıya katılmadım. Benim burada  devre mülküm mevcuttur. Ailemle birlikte buraya giderim. Benim mağduriyetimden  dolayı bin tane insan işsiz kaldı. Düzce'deki fabrikamda 400 insan çalışıyor ve  ben terör örgütü üyeliğinden yargılanıyorum. Adana'da 8-10 tane yurt var ve en öne çıkan Faruk Akkülah yurdu. Ne yapmış bu Faruk Akküla? Ben vatan millet  sevgisiyle büyümüş bir insanım. Şu an yurt dışında ne kadar alacağım var onu bile  bilmiyorum çünkü emniyet bilgisayarlarımıza el koydu. Ben tahliyemi ve beraatimi  istiyorum."

Savunmasını yapan bir diğer tutuklu sanık Mustafa Erhan Çetinus, 15  aydır tutuklu olduğu bilgisini vererek, hakkında beyanı olan gizli tanık  ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı ve çağrısı üzerine  Bank Asya'ya para yatırmadığını ve belediyede bulunduğu dönemde kimseye menfaat  sağlamadığını ileri süren Çetinus, tahliyesini istedi.

Duruşmada savunması alınan diğer sanıklar da tahliye ve  beraatlerini talep etti.

Daha sonra cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların bu durumlarının  devamı, ayrıca tutuksuz olanlardan 10'unun tutuklanması talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Kamil Üzüm, Mehmet Şaşmaz, Mustafa  Boğar, Mustafa Erhan Çetinus, Selim Aslan ve Bayram Ali Sivaslıoğlu'nun yurt  dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiri ile tahliyesine, tutuksuz sanıklar  Tahir Acaroğlu, Birol Tekin Ünaldı ve Halim Tosunlu'nun ise tutuklanmasına karar  vererek duruşmayı erteledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.