Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üç hastaneye kırmızı bayrak

Üç hastaneye kırmızı bayrak

İZMİR'de engellilerin yaşamını kolaylaştıran mekan ve araçlara yönelik dağıtılan 'kırmızı bayrak' bu kez üç devlet hastenesine verildi. Büyükşehir Meclisi tarafından onaylandı

  • Ege Postası
  • 15.01.2017 - 09:59

Türkiye'de ilk kez İzmir’de hayata geçirilen ‘kırmızı bayrak’ uygulamasında kırmızı bayrak kazanan mekan ve araç sayısı 51'e yükseldi. Engellilerin erişimine uygun mekanların sayısının arttırılmasını hedefleyen uygulama kapsamında en son olarak üç devlet hastanesi kırmızı bayrağa hak kazandı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, İzmir Kent Konseyi, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği temsilcileri ile ortopedik, görme ve işitme engelliler ile ilgili faaliyet gösteren dernek temsilcilerinin yer aldığı Kırmızı Bayrak Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonunda, Bergama Doktor Faruk İlkir Devlet Hastanesi ve Aliağa Devlet Hastanesi 2 yıldızlı kırmızı bayrak aldı. Daha önce 2 yıldızlı kırmızı bayrak alan Dikili Devlet Hastane'si ise yaptığı yeni başvuru sonunda 3 yıldızlı bayrağı göndere çekmeye hak kazandı. Komisyon kararı Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da onaylandı. 


Uygulamada 'kırmızı bayrak', 1, 2 ve 3 yıldızlı olmak üzere üç kategoride veriliyor. 1 yıldız erişilebilirlik konusunda teknik şartnamede belirtilen kriterlerin en az yüzde 60’ını, 2 yıldız en az yüzde 75’ini sağlayan, 3 yıldız ise belirtilen kriterlerin en az yüzde 90’ını sağlayan kamuya açık faaliyet gösteren açık veya kapalı mekanlara ve ulaşım araçlarına verilen kırmızı bayrağı temsil ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.