Dolar 32,3646
%0.15
Euro 34,9515
%-0.32
Altın 2.325,130
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uçan kızın müthiş başarısı

Uçan kızın müthiş başarısı

İzmirli 14 yaşındaki Simay Özçiftçi, jimnastikte denge korkusunu yenemeyince sporu bırakma kararından son anda vazgeçip başladığı atletizmde, başarıdan başarıya koştu.

  • Ege Postası
  • 21.06.2017 - 15:03

Herkesin 'Uçan kız' diye tanıdığı Simay, Cheetos yarışlarında, 12.38 saniyelik derecesiyle üçüncü kez Türkiye'nin en hızlı kızı oldu ve İtalya'ya gitmeye hak kazandı.

Ailesinin yönlendirmesiyle 4 yaşında jimnastiğe başlayan Simay Özçiftçi, herkesin bu alanda başarılı bir gelecek beklediği sırada, denge korkusunu aşamadığı için sporu bırakma kararı verdi. Jimnastikte bile hızıyla dikkat çeken Simay, girdiği atletizm seçmelerinde de bu özelliğiyle öne çıktı. Simay Özçiftçi, 9 yaşında başladığı atletizmde, yeteneği ve hızıyla önemli spor kulüplerinden Enka Spor yöneticilerinin de dikkatini çekti. Özellikle 100 ile 200 metre alanında hızıyla Simay, İzmir'i de aşıp Türkiye genelinde önemli başarılar elde etti.

TÜRKİYE'Yİ İTALYA'DA TEMSİL EDECEK

Cheetos'un düzenlediği atletizm yarışmasında 2015 ve 2016 yıllarında kendi yaşında Türkiye'nin en hızlısı unvanını elde eden Simay, 'Uçan kız' olarak tanınmaya başladı. Simay, 2015 yılında Türkiye'yi, İsveç'te, 2016 yılında da aynı unvanı elde edince bu kez Hollanda'da temsil etti. Simay, bu yıl da İstanbul'da yapılan yarışmada, elde ettiği uçan kız tanımlamasını boşa çıkarmadı ve 12.38 saniyelik derecesiyle bir kez daha Türkiye'nin en hızlısı oldu. Simay, Türkiye'yi İtalya'da önümüzdeki günlerde temsil etme hakkını elde etti.

Simay Özçiftçi, 10 - 11 Haziran 2017 tarihlerinde Erzurum'da düzenlenen Uluslararası Sprint ve Bayrak Festivali'ne de katıldı. Bu yarışmada yaşı tutmamasına rağmen Yıldız Milli Takımı'nda olan ve kendisinden üç yaş büyük kızlarla bayrak yarışında koştu. Simay burada da takım halinde birinciliği elde etti.

TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETMEK TEK İSTEĞİ

Sıcak havalara rağmen günde 4 saat antrenman yaparak yarışmalara hazırlanan Karşıyaka Ortaokulu öğrencisi Simay Özçiftçi, "Kısa mesafede başarılıyım ama benim isteğim bu başarımı 400 metre koşularında göstermek. Bunu geliştirdikten sonra ise en büyük isteğim Türkiye'yi, uluslararası yarışmalarda temsil etmek" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.