Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
UCİM fuarda yerini alıyor

UCİM fuarda yerini alıyor

Çocuk istismarı ile mücadele edip, ABD’de ödül alan Saadet Özkan’ın kurduğu dernek 86’ıncı İzmir Enternasyonal Fuarı’nda stant açıyor.

  • Ege Postası
  • 16.08.2017 - 14:29

İzmir’in Menderes İlçesi’nde bir köy okulunda yaşanan cinsel istismarı gündeme getirip, şüphelinin 82.5 yıl hapis cezası almasını sağlayan Saadet Özkan’ın kurduğu Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM), bu yıl İzmir Enternasyonal Fuarı’nda 3.Holde stant açıyor.

Kamuoyunda “Kahraman Öğretmen” olarak bilinen; İzmir’in Menderes ilçesinde, bir köy okulunda yaşları 6 ila 11 arasında değişen, 6 kız çocuğuna cinsel istismar olayını ortaya çıkartan, yargılama sonucunda sanığın 82 yıl 6 ay hapis cezası almasını sağlayan, bu mücadele sırasında Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı’nca “ Uluslararası Kadın Cesaret Ödülü ”nü alan Saadet Özkan ve bu mücadeleye başından beri destek olan Yücel Ceylan tarafından , geçtiğimiz11 Temmuz’da Çocuk İstismarı ile Mücadeleyi amaçlayan, tamamen bağımsız kısa adı UCİM olan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği kuruldu. 
Kuruluşundan bugüne çok kısa zaman geçmesine rağmen herkesin büyük ilgisi ve özverisiyle her geçen gün üye sayısı katlanarak artan dernek şimdi de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşme yaptı. Görüşme sonrası UCİM, İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının desteği ile 18-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında İzmir Kültür Park’ta düzenlenen 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılma kararı aldı.
Saadet Özkan, çocuk istismarı konusunda ne kadar duyarlı oluğunu bildiğimiz halkımızı ve basın mensuplarını standımıza göstermelerini dilerim. Özkan, standımızda fuar süresince istismarla mücadele için daha fazla üye beklediklerini söyledi

FUAR ETKİNLİKLERİ 

Fuar Takvimi süresince her gün UCİM standında görevli arkadaşlarımızca üç farklı program yürütülecektir. 
Fuar ziyaretçisi yetişkinleri Çocuk İstismarı konusunda bilgilendirmek, bu konuda hazırlanmış yayınları ücretsiz olarak ziyaretçilere sunmak. 

Fuar ziyaretçisi yetişkinlerle birlikte fuara gelen çocukları kendilerini korumaları konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek, bu konuda çocuklara yönelik hazırlanmış yayınları ücretsiz olarak sunmak. 

18 yaşını geçmiş fuar ziyaretçilerini UCİM ailesine katarak, ücretsiz üye kaydı yapmak.
Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği kurucusu Saadet Özkan, üyeliklerin aşağıda ki mail adresinden de yapıldığını belirtti.http://www.ucim.org.tr

Bahri Karatş (Karataş Haber Ajansı)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.