Dolar 32,4496
%0.12
Euro 34,4641
%-0.09
Altın 2.487,670
%0.18
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üçkuyular alt geçidi resmen yola çıktı

Üçkuyular alt geçidi resmen yola çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Üçkuyular-Balçova aksında trafiği rahatlatmak amacıyla projelendirdiği yeni altgeçit projesi resmen yola çıktı. Bölgeye kazandırılacak yeni ekspres güzergahın imar planları tamamlanırken, sıra projenin yapım ihalesine geldi. Üçkuyular alt geçidi resmen yola çıktı

  • Ege Postası
  • 17.01.2017 - 11:27

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Üçkuyular Marina Kavşağı’nı yer altına almak amacıyla başlattığı proje çalışmalarında sona gelindi. Bir süredir bölgede yürütülen kamulaştırma çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, proje için gerekli imar çalışmalarını da tamamladı. Projesi büyük ölçüde hazır olan yeni altgeçit çalışması için önümüzdeki aylarda temel atılarak inşaata başlanması bekleniyor.

TÜNELLE EKSPRES ULAŞIM

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ile Çeşme Otoyolu arasında kesintisiz ulaşım sağlayacak yeni karayolu alt geçidi bölgede yaşanan trafik sıkışıklığına büyük oranda çözüm getirecek. “Marina Kavşağı Karayolu Alt Geçidi” projesi olarak adlandırılan ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Hava Eğitim Komutanlığı önünden başlayıp Çeşme otoyoluna transit geçişi sağlayacak yaklaşık 300 metrelik karayolu alt geçidinin planlama süreci de tamamlandı.

SAHİLE VE ARA YOLA YENİ ALTGEÇİT

Üçkuyular Meydanı olarak da bilinen eski semt pazarı, otogar ve ilçe garajının bulunduğu alanda yükselen yeni AVM inşaatı ile yakın zamanda başlaması beklenen otel inşaatıyla birlikte yoğunluğun giderek artacağı bölgede yaşanacak ek trafik yüküne karşı önlem olarak düşünülen projenin kapsamı da genişletildi.

ÜÇKUYULAR TRAFİĞİ NEFES ALACAK

Sahil yoluna nefes aldıracak projeye yapılan ilaveyle birlikte eski semt garajı çıkışına bakan Deniz Feneri Sokak üzerindeki taşıt yolu da yerin altına alınarak, oluşturulacak yeni tünel ile sahildeki ekspres güzergaha bağlantı sağlanacak. Projeye göre, Mithatpaşa Caddesi'nden gelen üç şeritli mevcut yol, Deniz Feneri Sokak girişinden itibaren oluşturulacak yeni kavşak ve tünel ile İnciraltı Kavşağı'na kesintisiz ve hızlı erişim sağlayacak.

BİR TAŞLA İKİ KUŞ!

Söz konusu iki noktada yapılacak yeni kavşak düzenlemesiyle birlikte hem trafik yoğunluğuna önlem alınmış olacak, hem de ortaya çıkan yerüstündeki yeni boş alan yol, bisiklet yolu, yaya yolu ve tramvay hatları için kullanılmak üzere yeniden düzenlenecek. Belediyenin merakla beklenen ulaşım projeleri arasında yer alan yeni güzergahın hizmete açılmasıyla birlikte otoyola paralel ekspres ulaşım aksı yaratılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.