Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üçkuyular'da şok iptal kararı!

Üçkuyular'da şok iptal kararı!

Üçkuyular'da Maliye Meslek Lisesi'nin bulunduğu alanda İmam Hatip Lisesi, cami ile vergi dairesi yapılmasına olanak sağlayan imar planları mahkeme tarafından iptal edildi. Aynı zamanda bölgedeki İstinye Park AVM projesinin de önünü açan planların iptaliyle birlikte ruhsat krizi de kapıya dayandı. Dev AVM'nin önünü açan planlara yargı freni

  • Ege Postası
  • 30.12.2016 - 11:22

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2014 yılının yaz aylarında Üçkuyular'da yer alan eski Maliye Meslek Lisesi'nin bulunduğu alan için hazırlanan imar planları mahkemeden gelen şok kararla birlikte iptal edildi.

BAKANLIĞIN İNADI MAHKEME ENGELİNE TAKILDI

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Üçkuyular'daki eski Maliye Meslek Lisesi'ni İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürmeye yönelik girişimi sonrasında İzmir'de başlayan krize mahkeme nokta koydu. Bölge halkının karşı çıktığı, meslek odaları ve belediyelerin de itirazlarını yargıya taşıdığı tartışmalı sürecin ardından bakanlığın hazırladığı planlar doğrultusunda aynı alanda İmam Hatip Lisesi, yurt, vergi dairesi ve cami yapılması için yürütülen çalışmalar yargı tarafından veto edildi.

Kapatılan Maliye Lisesi İmam Hatip oluyor Üçkuyular halkından İmam Hatip isyanı İmam Hatip krizinde ikinci perde Bakanlıktan Üçkuyular'a özel rant planı İmam Hatip krizinde son perde

İMAM HATİP LİSESİ VE CAMİYE YARGIDAN VETO

2014'te söz konusu alanda vergi dairesi, cami ve yurt yapılmasına olanak veren imar planlarını askıya çıkartan bakanlık, açılan davalar ve gelen onca itiraza karşın İmam Hatip ısrarından vazgeçmedi ve geçtiğimiz yılın sonlarında kat karşılığı ihaleye çıkarak tesislerin inşaatına başladı. Devam eden yargı sürecine karşın kapatılan eski Maliye Meslek Lisesi'nin yer aldığı toplam 10 bin 647 metrekarelik alanda cami, İmam Hatip Lisesi, yurt binaları ve vergi dairesi için çalışmalar sürerken, yargıdan gelen şok iptal kararı sonrasında kriz farklı bir boyut kazandı.

MESLEK ODALARI, HALK VE BELEDİYELER KARŞI ÇIKMIŞTI

İzmir 1'inci İdare Mahkemesi TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Karabağlar Belediyesi'nin imar planlarının iptali için açtığı davada itirazları haklı gördü. Bakanlık tarafından hazırlanan imar planlarını kamu yararına, şehircilik ilkelerine ve planlama esaslarına aykırı gören mahkeme, değişikliği iptal etti. Böylece bölgedeki halkın imza kampanyalarına konu olan ve defalarca itirazla karşılık bulan bakanlığın söz konusu çalışmaları yargı engeline takılmış oldu.

DEV AVM PROJESİNİN ÖNÜNÜ AÇAN PLANLARA İPTAL

Diğer yandan, Üçkuyular'da yer alan ve Doğuş Holding'in dev AVM projesine başladığı alanın bitişiğinde yer alan Vergi Dairesi'nin taşınmasına yönelik girişimler de havada kaldı. Aynı zamanda dev AVM projesinin önünü açan söz konusu planların iptaliyle birlikte yine bakanlık tarafından otel ve rezidans alanı ilan edilerek satışı gerçekleşen mevcut vergi dairesinin yeni yerine taşınmasına yönelik girişimler de çıkmaza girdi.

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK'

Fahrettin Altay Mahallesi sınırlarında kalan alanda inşa edilmeye başlanan cami, vergi dairesi, yurt ve İmam Hatip Lisesi'ne ait tesislerin tamamı da  mahkeme kararı ile birlikte kaçak yapı durumuna düştü. Mahkemeden gelen iptal kararı doğrultusunda ruhsat krizi kapıya dayanırken, yerel idarenin vereceği kararla birlikte süreç netlik kazanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.