Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ucuz balık yüz güldürecek

Ucuz balık yüz güldürecek

Avlanma yasağının sona ermesiyle birlikte İzmir'deki tezgahlarda balık bolluğu yaşanmaya başladı. Sardalyanın kilosu 5, hamsi ile uskumrunun kilosu ise 10 TL'den satılıyor. Av yasağı sona erdi, tezgahlar doldu

  • Ege Postası
  • 08.09.2017 - 12:43

Balık avı yasağının 1 Eylül'de sona ermesi ve sezonunun açılması ile denizlerdeki bereket tezgahlarda, tüketicilerle buluşmaya başladı. Sezon öncesine göre balık fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanırken, bu durum dar gelirlinin bütçesine de olumlu yansıdı. İzmirliler'in çok sevdiği balıklardan olan, sofralarından eksik etmedikleri ve avlanma yasağı öncesi kilosu 10-15 arasında satılan sardalyanın fiyatı 5 TL'ye indi. Yine tercih edilen balıklardan hamsi ile uskumrunun kilosu 10 TL.'den satılmaya başlandı.

Balıkçı esnafı araya Kurban Bayramı tatili girdiği için ucuz balığın tüketici ile geç buluştuğunu belirterek, "Bayram tatilinin bitmesi ile birlikte balığa ilgi artttı. Protein değeri yüksek besin kaynağı olan sardalya balığın kilosunu 5 TL'ye satıyoruz. Bolluk artıkça fiyatlarda düşüşler yaşanabilir. Henüz avlanma yasağının kalktığı ilk haftadayız. Bolluk ve ucuz balık en fazla emekli, işçi, asgari ücretli gibi dar gelirlilerin yüzünü güldürecek" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.