Dolar 32,3398
%0.18
Euro 35,1129
%-0.2
Altın 2.238,510
%-0.22
Bist-100 8,77
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uğur Mumcu 24 Ocak'ta Dikili'de anılacak

Uğur Mumcu 24 Ocak'ta Dikili'de anılacak

Gazeteci- yazar Uğur Mumcu, aracına bomba konularak katledilişinin 24'üncü yıldönümünde, İzmir'in Dikili İlçesi'nde düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

  • Ege Postası
  • 12.01.2017 - 12:25

Dikili Belediyesi'nin düzenleyeceği, CHP İzmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay'ın da konuşmacı olduğu 'Uğur Mumcu'dan Günümüze Gazetecilik' başlıklı panelle merhum gazeteci Uğur Mumcu anılacak. Dikili Belediyesi Çandarlı Hizmet Binası Konferans Salonu'ndaki etkinlik, 24 Ocak saat 19.00'da başlayacak. Dikili Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Tosun'un açılış konuşmasıyla başlayacak panelde, ilk olarak Mumcu'nun anısına hazırlanan belgesel film gösterilecek. Suikastlara kurban giden tüm aydın ve gazetecilerle birlikte Türkiye'nin aydınlanmasına katkı koyan basın emekçilerinin anılacağı panelde, Mumcu'nun yakın arkadaşı ve meslektaşı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay konuşmacı olacak.

CHP'li Milletvekili Balbay, yakın dostu Uğur Mumcu ile demokrasi şehitlerinin anılacağı panelde, hem Mumcu ile olan anılarını hem de Türkiye'deki basın özgürlüğünün geldiği noktaya dair görüşlerini anlatacak. 

Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Tosun, ülkenin sıkıntılı bir dönemden geçtiğine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Mevcut iktidar ve onun destekçisi bir siyasi parti parlamenter sistemimizi yok ederek yerine tek adam sistemini getirmek istiyor. Bu durum ülkeyi hızla karanlıklara sürüklemektedir. Böyle bir ortamda, çocuklarımızın aydınlık geleceği için tek yürek olmalıyız. Uğur Mumcu gibi, Ahmet Taner Kışlalı gibi, Muammer Aksoy gibi, Abdi İpekçi gibi, Bahriye Üçok gibi cumhuriyet, demokrasi ve çağdaşlık bayrağını sımsıkı kavrayıp, göklere yükseltmeliyiz. Bu inançla Uğur Mumcu'nun aziz hatırasında, tüm demokrasi ve devrim şehitlerini anacağımız ve de demokrasiye bağlılık kararlılığımızı ortaya koyacağımız anlamlı bir etkinlik düzenliyoruz. Tüm Dikilili ve İzmirli hemşerilerimizi de, 24 Ocak da karanlıklara karşı 'Uğur Mumcuların İzinde Yürümeye Devam Edeceğiz' diye haykırırken Çandarlı'da yanımızda olmaya davet ediyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.