Dolar 32,5608
%0.23
Euro 34,9608
%-0.03
Altın 2.448,850
%0.52
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uğur Mumcu, Çeşme'de törenle anıldı

Uğur Mumcu, Çeşme'de törenle anıldı

İzmir'in Çeşme ilçesinde, Gazeteci -Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 24'üncü yıl dönümünde yürüyüş ve adını taşıyan anıt önünde düzenlenen törenle anıldı.

  • Ege Postası
  • 24.01.2017 - 17:16

Yağmur altında düzenlenen törene, CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Veysel Ayhan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şube Başkanı Sedat Mutlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Hamide Bal, Çeşme Çorumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Uysal, Çeşme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ÇEŞKA) Başkanı Berna Güler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Uğur Mumcu'yu anmak için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Çeşme Çarşısı'ndan Uğur Mumcu Parkı'na kadar "Susma, sustukça sıra sana gelecek", "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganlarıyla, yağmur altında yürüdü. Uğur Mumcu Parkı'ndaki Uğur Mumcu anıtı önünde toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

"BİZ GÜÇLÜYÜZ, BU ÜLKEYİ YEDİRTMEYECEĞİZ"

Anma töreninde konuşan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Türkiye'nin aydın insanlarının hunharca katledildiğine dikkat çekip, 

"Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri, bu çark böyle işliyor. Bu katledilenlerden bir tanesi de şu anda andığımız, araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu. Gerçekten, Mustafa Kemal Atatürk zamanında söylenen bütün o karanlık tabloyu, bir defa daha tahlil edip, bu ülkedeki insanlarımıza anlatan kitapları yazan çok değerli insanlardan birisiydi. Uğur Mumcu, maalesef karanlığa götürülmek istenen ülkemizin aydınlık insanlarından biriydi. Bugün de yaşadığımız çok farklı değil. Her zaman söylediğim gibi, inanın ki, bizim sayımız az değil: Biz, herkesten fazla inançlıyız. Biz, herkesten fazla güçlüyüz. Burada andığımız, sevgili dostumuz, yoldaşımız Uğur Mumcu'nun anıtının önünde, hepimiz bir kez daha söz veriyoruz; Biz güçlüyüz, bu ülkeyi yedirtmeyeceğiz" diye konuştu.

"CEMAAT YAPILANMASINI 1993 YILINDA GÖRMÜŞTÜ"

CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran da Mumcu'nun onlarca yıl öncesinde yazdıklarını okunduğunda, söylediklerine kulak verildiğinde bugün ülkemizin üzerine çöreklenen karanlık zihinlerin izlediği yolu, amaçlarını ve geldikleri noktanın çok net görüldüğünü vurguladı. Oran, "Uğur Mumcu, 14 yıl boyunca 'Ne istedilerse verdikleri' cemaat yapılanmasının devlete nasıl sızdığını 1993 yılında görmüş 'Tarikatlara ve cemaatlere alınan genç çocuklar, 30 yıl sonra general olacaklar ve Cumhuriyete karşı ayaklanacaklar' diyerek uyarmıştı. 15 Temmuz'da yaşadığımız felaketten sonra 'Allah affetsin' diye kendini temize çıkarmaya çalışanlar, Uğur Mumcu'nun sesine kulak tıkayanlardır. Bugün örneğine sıkça rastladığımız aydın sorumluluğunu taşımayan, kalemini, mesleğini güce teslim eden, sabah akşam muktedirin gözüne girmek için fırıldak gibi dönüp duran, onursuz, omurgasız yalakaları da 'Sürekli güçlünün yanında yer almak adamı yalaka, dalkavuk yapar. Çünkü güç dengeleri sürekli değişir' diye tarif etmişti Uğur Mumcu" diye, konuştu.

Konuşmaların ardından, anma törenine katılan vatandaşlar ellerindeki karanfilleri Uğur Mumcu Anıtı'na bıraktı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.