Dolar 32,3146
%0.2
Euro 35,1147
%-0.02
Altın 2.293,180
%0.69
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uğur Mumcu Çiğli'de anıldı

Uğur Mumcu Çiğli'de anıldı

Evinin önünde uğradığı bombalı suikastle yaşamını yitiren Araştırmacı Gazeteci - Yazar Uğur Mumcu, Çiğli Uğur Mumcu Parkında düzenlenen törenle anıldı.

  • Ege Postası
  • 24.01.2017 - 12:57

Uğur Mumcu Mahallesinde düzenlenen törene yağan yağmura rağmen yoğun katılım yaşanırken, gençlerin 12 parçanın bir araya getirilmesiyle oluşturduğu Uğur Mumcu resmi büyük beğeni topladı. Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ile CHP Çiğli İlçe yönetiminin de katıldığı törende konuşan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, gazeteciliğin hala riskli meslekler gurubu içinde yer aldığına dikkat çekerek, “Birinin bam teline dokunduğu için Uğur Mumcu faili meçhul bir şekilde katledildi. Gazetecilik riskli bir meslek. Hala 150 gazeteci tutuklu. Uğur Mumcu Bizim demokrasi şehidimiz. Cumhuriyet ve demokrasinin ilelebet yaşaması için böyle korkusuz yazarlara ihtiyacımız var” dedi.

Daha sonra Çiğli Belediyesi Kent Tiyatrosu Yönetmeni Önder Bargıç ve Yönetmen Yardımcısı Alev Arslan Uğur Mumcu’nun “Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi” adlı şiirini okudular. Şiir okunurken tiyatrocu gençler de ellerinde taşıdıkları pankartlarla Uğur Mumcu’nun resmini oluşturdular. Törenin ardından Uğur Mumcu’nun büstü kırmızı karanfillerle donatıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.