Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uğurlu'dan Halilbeyli'ye 'Evet' ziyareti

Uğurlu'dan Halilbeyli'ye 'Evet' ziyareti

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Cumhurbaşkanlığı sistemi ve referandum çalışmaları kapsamında ilçeye bağlı Halilbeyli Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 04.04.2017 - 12:26

Halilbeyli Mahallesi’nde önce esnaf ve kahvehane ziyareti yapan Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Mahalle Muhtarı Mustafa Ediz tarafından bir kahvehanede organize edilen toplantıya katılarak, önce vatandaşların sorularını dinleyip not alırken, daha sonra bütün sorulara tek tek cevap verdi.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin parti meselesi olmadığına dikkat çekerek konuşmasına başlayan Uğurlu, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun Türkiye’nin istikbali ile ilgili bir konu olduğunu vurguladı.

 “Türkiye’de istikrarı sağlamak zorunda olanlar milletin oylarıyla beraber iktidara gelen siyasi partilerdir ama siyasi istikrarı korumak zorunda olanlar yalnızca iktidar partileri değildir. O ülkenin muhalefet partileri, akademisyenleri, basın mensupları, STK’ları, sanayicileri, çiftçileri, esnafı ve tüccarı yani toplumun her kesimi siyasi istikrarın korunmasına borçludurlar. İşte toplumun istikrarını korumak sadece partilerin değil herkesin görevidir. Bunun için diyoruz ki bu bir parti meselesi değil bu vatan ve millet meseledir” ifadelerini kullandı.

Referandum’da Türkiye’nin geleceğine oy verileceğini belirten Uğurlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu sistem, hedeflerimize ulaşmamıza engel oluyor. Buna dur demek, kabuğumuzdan sıyrılmak ve büyümek için değişiklik şart. Bu referandum muhtarlık, belediye başkanlığı ya da milletvekilliği seçimi değil, Türkiye’nin geleceğini oylayacağız. 15 Temmuz’da birlik ve beraberlik içerisinde düşmana, haine aman vermeyen bu yüce Türk Milleti’ni, masa başında ya da bazı oyunlarla ayrıştırmaya kimsenin gücü yetmeyecek, eminim ki 16 Nisan’da bu Millet geleceğini kurtarmak için “Evet” diyecek.”

Program yapılan konuşmaların ardından sona ererken, AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer de katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.