Dolar 32,5700
%0.18
Euro 34,8735
%0.61
Altın 2.431,650
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ukrayna heyeti tekliflerle geldi

Ukrayna heyeti tekliflerle geldi

Ukrayna heyeti, İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Heyetteki Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, ikili işbirliği için gerçekleştirdikleri ziyarete tekliflerle geldiklerini söyledi. Sybiha, görüşme sırasında içinde projeler yer alan dosyayı verdi. Umut veren 'Turizm' raporu

  • Ege Postası
  • 14.08.2017 - 13:54

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha ve Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti. Heyet İzmirli işadamları ile Ukraynalı işadamları arasında yapılacak ikili anlaşmalar için Demirtaş’a sunacakları projeleri getirdi.

İki ülke arasında siyasi ve ikili işbirliği temelinde büyük bir potansiyel olduğunu belirten Sybiha, “İzmir’e geldikten sonra kesinlikle emin oldum ki İzmir bölgesi tam olarak Ukrayna iş dünyası tarafından, Ukrayna da İzmir iş dünyası tarafından tam olarak değerlendirilmemiştir. Ne yazık ki bu sene gerçekleşecek olan fuara Ukrayna’dan kimse katılamayacak. Ama biz de bölgeler arası işbirliğimizi artırarak bu şekilde iş birliğimizi sıkılaştırmak istiyoruz" dedi. İki ülke arasında hayata geçirilebilecek iş teklifleri ve projelerle geldiklerini belirten Sybiha, “Ukrayna’nın farklı bölgelerinden farklı sektörlerde iş projeleri sunacağız. Güzel haberler de vermek istiyorum. Son zamanlarda ikili ticaret konusunda güzel bir ivme kazandık. İlk defa bu senenin başından buyana ikili ticarette yüzde 22’lik ticaret hacmi artışı gördük. Fakat buna rağmen iki ülke arasında var olan potansiyeli daha da geliştirmemiz gerekiyor. En yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna’ya ziyaretini bekliyoruz. Bununla beraber yakın zamanda, yatırımcıların korunması, ikili vergilendirmeden kaçınma ve serbest ticaret anlaşması konularını içeren çok önemli 3 anlaşmayı halletmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

"TURİST AKIŞI YÜZDE 33'LÜK ARTIŞ GÖSTERDİ"

Ukrayna’nın Türkiye’ye turist veren ülkeler arasında 3. sırada bulunduğunu belirten Sybiha, “Geçen sene Ukrayna’dan Türkiye’ye 1 milyondan fazla turist geldi. Bu yıl turist akışı yüzde 33’lük artış gösterdi. Böyle güzel bir ilerlemeyle devam ederek biz bu sene yüzde 30-50 arası artış bekliyoruz. Bugünlerde Ukrayna ve Türkiye arasında 180’den fazla uçuş gerçekleşiyor. 1 Haziran itibariyle yürürlüğe giren çipli kimlik ile seyahat anlaşması da mevcut. Bu da stratejik ortaklığımızın yeni seviyesini göstermektedir. Bu her şeyden önce birbirimize güvendiğimizi gösteriyor. Devlet başkanlarımızın arasında eğitim olsun, farklı sektörler olsun, her sektörde bir güven var. Birbirimize yakın olduğumuzu şuradan da anlayabiliriz ki, Ukrayna dilinde 3 binden fazla Türkçe kelime bulunmaktadır. Bu anlamda Mevlana’nın bir lafı var; İnsanların konuştuğu dilin önemi yok, önemli olan paylaştıkları duygulardır. Ben tamamen buna katılıyorum" dedi.

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise, Ukrayna’da kardeş ticaret odaları olduğunu ve iki ülke arasındaki ikili ilişkileri geliştirmek için bir gezi planladıklarını ancak Rusya krizi nedeniyle ertelendiğini söyledi. Demirtaş kısa süre içinde bu geziyi yeniden planlamak istediklerini söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.