Dolar 32,5213
%-0.08
Euro 34,7970
%-0.2
Altın 2.421,690
%-0.35
Bist-100 9.709,00
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ülke yangın yeri, AKP’nin gündemi belli

Ülke yangın yeri, AKP’nin gündemi belli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, ardı ardına gelen şehit haberlerinin toplumu derinden sarstığını belirtti

  • Ege Postası
  • 22.12.2016 - 11:41

İZMiİR- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, ardı ardına gelen şehit haberlerinin toplumu derinden sarstığını belirterek, “Ölenler üniforma değil, toprağa verilenler üniforma değil, onlar birer insan ve hepsi birer ana kuzusu. O acıyı aileler yaşıyor. Biz gerçek anlamda o acıyı yaşamış olsak ve hissetmiş olsak burada Türkiye Büyük Millet Meclisini etkin bir görevle ve etkin bir yapıyla bu çocukların ölmemesi için, çocuklarımızın ölmemesi için harekete geçiririz. Bunu yapmadığımız sürece sadece gözyaşı dökeriz” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, insanların yüzünün gülmediğini ve mutsuz olduklarını vurgulayarak, yaşanan üzücü günlerin son bulması için TBMM’nin daha etkin ve etkili çalışması gerektiğini söyledi. Sertel, şöyle devam etti:

TÜRKİYE MUTSUZ
“Şehitleri yalnızca Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında ya da buluştuğumuz cami avlularında çelenklerin altında namaz kıldıktan sonra onlara hakkımızı helal ederek uğurlamıyoruz. Onları çok genç yaşta ve çok haksız bir biçimde bir şehit mertebesine ulaşmalarına rağmen, anne ve babalarından kopararak öbür dünyaya yolluyoruz. Canımız yanıyor. Ben şehitleri sadece uğurlamaya gitmiyorum arkadaşlar, İzmir ve çevresindeki on beş yıl önce, yirmi yıl önce şehit olanların ailelerinin evlerine gidiyorum. Her biri birer odalarını ayırmış, çocuklarının fotoğraflarıyla süslemiş ve her ölüm yıl dönümünde taze çiçekleri fotoğrafının yanına koyan aileleri biliyorum. O acıyı aileler yaşıyor. Biz gerçek anlamda o acıyı yaşamış olsak ve hissetmiş olsak burada Türkiye Büyük Millet Meclisini etkin bir görevle ve etkin bir yapıyla bu çocukların ölmemesi için, çocuklarımızın ölmemesi için harekete geçiririz. Bunu yapmadığımız sürece sadece gözyaşı dökeriz. Türkiye'de insanların yüzü artık gülmüyor. Türkiye'de insanlar mutsuz. Sokağa çıkın, bakın. Ankara sokaklarında yürüyün. İzmir, Çankırı, Artvin, Van, Hakkâri, Şırnak, hangi bölgede olursa olsun insanlar artık gülmüyor ve geleceğe ilişkin kara kara düşünüyor. Türkiye'de can güvenliği açısından düşünüyor, ekmek olarak düşünüyor, elektrik olarak düşünüyor, su parası olarak düşünüyor ve gerçekten çok büyük ekonomik sıkıntılarla birlikte bir de geleceğe yönelik endişelerini duyuyor.”

“Yeter artık! Türkiye katillerin, tacizcilerin, adam vuran çetecilerin ülkesi olmaktan çıksın” diyen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ülkedeki tüm bu kaosa rağmen, AKP’nin gündeminin başka olduğunu, halkın milli iradesini tek kişiye vermenin peşinde olduklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.