Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uluç'un 'köşe'den eleştirisine Akpınar'dan jet yanıt

Uluç'un 'köşe'den eleştirisine Akpınar'dan jet yanıt

Köşe yazarı Hıncal Uluç da bugünkü yazısında İstanbul’da düzenlenen 7. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri törenindeki konuşması nedeniyle Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı eleştirdi. Akpınar sosyal medyadan Uluç'a yanıt verdi. Akpınar büyük alkış alan konuşmasının videosunu paylaştı. Uluç'un 'köşe'den eleştirisine

  • Ege Postası
  • 18.05.2017 - 11:50

EGE POSTASI -İstanbul’da düzenlenen 7. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar konuşmasıyla damga vururken, o konuşma beraberinde tartışmayı da getirdi.

Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenen ve Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nın,” Yılın En İyi Orkestrası” seçildiği törende Akpınar'ın, konuşmasında  'Cumhuriyet' ve 'Atatürk' vurgusu yapması üzerine İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tepki göstermişti. İkili arasında başlayan sözlü tartışma sonrası Akpınar protokolü terk etmişti.

ULUÇ 'KÖŞE'DEN ELEŞTİRDİ

Yaşana tartışmaya Gazeteci Hıncal Uluç da dahil oldu. Ödül töreninde yer alan  Uluç, bugün köşesine taşıdığı yazısında "Yılın Orkestrası: Karşıyaka Oda Orkestrası.. Ödülü almaya bir sanatçı değil, Karşıyaka Belediye Başkanı gelmişti. O da orkestrayı değil, kendisini anlatan bir konuşma yapınca, hele böyle bir sanat gecesinde siyasete girince, pek çok insan (ki aralarında ben de vardım) rahatsız oldu" ifadelerini kullandı.

AKPINAR'DAN YANIT

Akpınar kendisine ait Facebook hesabından Uluç'a yanıt verrdi. Akpınar, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasının videosunu da paylaştığı yazısında şu ifadeleri kullandı;

"Hıncal Uluç bugünkü köşesinde, Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Töreni'ndeki konuşmamda siyaset yaptığımı, bundan rahatsız olduğunu yazmış. 'Geceye bir sanatçı değil, belediye başkanı katıldı' demiş. Türkiyenin en iyisi seçilen orkestrayı kuranın, bir belediye başkanı olduğunu unutmuş!

Anlaşılan O da, tek kelimesinde siyaset olmayan bu konuşmada, Atatürk ve Cumhuriyet kavramlarından rahatsızlık duymuş! Kim bilir belki de 'Bu konuşma yakışmadı' diyen Ahmet Misbah Demircan'dan fırça yemiştir!

Sayın Uluç, kendisinin de alkışla eşlik ettiği konuşmayı tekrar izlesin ve hangi 'pek çok kişi' rahatsız olmuş bize bir göstersin.. Tahminimce göz ve kulak tedavisine ihtiyacı olabilir!

Şunu iyi bilin ki; Atatürk'ün yolundan ayrılmayacağız ve böylesi ufak ayak oyunları karşısında asla diz çökmeyeceğiz.."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.