Dolar 32,3674
%0.15
Euro 34,9653
%-0.28
Altın 2.325,490
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ulusal Gençlik Parlamentosu Bornova’da toplandı

Ulusal Gençlik Parlamentosu Bornova’da toplandı

Türkiye’de gençlerin toplumsal hayata ve karar alma süreçlerine aktif katılımı sağlama hedefiyle çalışan Ulusal Gençlik Parlamentosu, Bornova’da toplandı. Bornova Belediyesi Bornova Kent Konseyi Gençlik Meclisi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya 30 ilden 60 kurumun temsilcisi katıldı. Ulusal Gençlik Parlamentosu Bornova’da toplandı

  • Ege Postası
  • 26.03.2017 - 09:32

Türkiye’nin en büyük gençlik ağı olan Ulusal Gençlik Parlamentosu 2017 Yılı Genel Kurul Hazırlık 1. Koordinasyon Toplantısı’nı Bornova’da yaptı. Bornova Belediyesi ve Bornova Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ev sahipliğindeki toplantıya 30 ilden 60 kurumun temsilcisi katıldı. Katılımcılar, üç gün süren organizasyon boyunca fikir alışverişinde bulunup ortak proje ve fikirler üretti.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Nevvar Salih İşgören Bornova Uygulama Oteli’ndeki toplantıda katılımcılarla biraraya geldi. 62. yılını kutlayan Ege ve Yaşar olmak üzere iki önemli üniversiteye ev sahipliği Bornova’nın genç bir nüfusa sahip olduğunu ifade eden Başkan Atila, “Belediye olarak üniversitelerimizle işbirliği yapıyor, öğrencilerimizin kentimiz için projeler ortaya koymasını sağlıyoruz. Bu işbirliği bizim daha dinamik ve güçlü olmamızı sağlıyor. Bornova Kent Konseyi ve Genç Meclisine de bu anlamda büyük önem veriyoruz.” diye konuştu.

Ulusal Gençlik Parlementosu Yürütme Kurulu Üyele Birbey Kılınççı ile Şengül Bayık, Bornova’da en iyi şekilde ağırlandıklarını ifade ederek, Başkan Atila’ya teşekkür plaketi verdi. 

Habitat Derneği işbirliğinde Kent Konseyi Gençlik Meclisleri’nin birlikteliği ile ülke çapında kurumsallaştırılan Ulusal Gençlik Parlamentosu, Türkiye’de gençlerin toplumsal hayata ve karar alma süreçlerine aktif katılımını hedefliyor. Bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştiren parlemento, gençlik politikasının geliştirilmesine de destek veriyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.