Dolar 32,3336
%0.26
Euro 35,1187
%-0.01
Altın 2.302,480
%1.1
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umut'un motorcu arkadaşlarından eylem

Umut'un motorcu arkadaşlarından eylem

İzmir'in Konak İlçesi'nde, kırmızı ışıkta beklerken arkadan gelen 16 yaşındaki ehliyetsiz M.O.'nun kullandığı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan, tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşince organları bağışlanan 24 yaşındaki Umut Lüleci'nin motorcu arkadaşları, trafikte motosikletlilerin fark edilmesi için eylem yaptı. Öte yandan Lüleci'nin cenazesi, kılınan namazın ardından Bornova'da toprağa verildi. İzmir'de motorcular 'Umut' için isyan etti

  • Ege Postası
  • 01.10.2017 - 12:59

Halide Edip Adıvar Caddesi Köstence Köprüsü yakınlarında 21 Eylül gece 03.00'da meydana gelene kazada M.O.'nun kullandığı 35 KA 3943 plakalı otomobil, kırmızı ışıkta bekleyen ve kuryecilik yapan Umut Lüleci idaresindeki 35 N 4961 plakalı motosiklete arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola düşen Lüleci ağır yaralandı. Ehliyetsiz olan sürücü M.O. ise olay yerinden kaçtı. Durumun haber verilmesi üzerine kaza yerine gelen sağlık ekipleri Lüleci'yi ambulansla Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedaviye alınan Lüleci'nin 9 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. 

Ehliyetsiz sürücü dehşet saçtı: 1 ölü

Olaydan kısa bir süre sonra polis tarafından yakalanan M.O. gözaltına alındı. Umut Lüleci'nin cansız bedeni savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

AİLESİ ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Kazada yaşamını kaybeden Umut'un organları baba Şahan Lüleci'nin onayının alınmasının ardından bağışlandı. Organlarıyla başka hayatlara umut olan genç adamın motorcu arkadaşları ise onun hayatını kaybettiği hastanenin önüne gelerek eylem yaptı.

Arkadaşlarının ölümüne neden olan sürücünün cezalandırılmasını isteyen Umut'un motorcu arkadaşları, "Motosikletlileri fark et. Unutma sende motosikletli birini tanıyorsun" pankartı açtı. Trafikte fark edilmeleri gerektiğini belirten, motorcular adına basın açıklaması yapan Mehmet Ergin, şunları söyledi:

"21 Eylül gecesi arkadaşımız gece 03.00 gibi işinden evine dönerken caddesi üzerinde polis tespitlerine göre 160 kilometre hızla gelen otomobil frensiz bir şekilde çarparak arkadaşımızın ölümüne neden oldu. Biz bundan son derece muzdaribiz. Trafikte motosikletli sürücüleri fark etmeyen sürücülerden şikayetçiyiz. Hepimiz can taşıyoruz. Hepimizin annesi, babası, çocuğu var. Bu kadar ucuz olmamalı. Gencecik bir kardeşimizi kaybettik. Trafikte motosikletler önemsenmiyor. Araçlar sıkıştırıyor. Buna benzer sıkıntılar yaşıyoruz. En son yaşanan olay canımızı çok yaktı. Özellikle sürücünün çarpıp kaçması çok canımızı acıttı. İnsan olan biri köpeğe çarpıp onu alıp veterinere götürüyorsa, o sürücünün insaniyetliği nerede. Arkadaşımız herkesin sevdiği biriydi. Organları bağışlanacak. Ailesine danışıldı. Bu kazanın tek olumla tarafı budur. Organlarıyla birkaç kişiye umut olacak."

Umut'un motorcu arkadaşları açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Umut Lüleci'nin (24) İzmir Adli Tıp Kurumundan alınan cenazesi, Basmane semtindeki Çolakkadı Camisi'ne getirildi. Umut'un babası Şahan ve abisi Mutlu Lüleci, taziyeleri kabul etti. Lüleci'nin cenazesi, kılınan namazın ardından Bornova Hacılar Kırı Mezarlığı'nda toprağa verildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.