Dolar 32,5598
%0.06
Euro 34,8742
%0.13
Altın 2.439,970
%0.69
Bist-100 9.723,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları’nın iddiaları CHP’de bomba etkisi yarattı

Umutoğulları’nın iddiaları CHP’de bomba etkisi yarattı

CHP İzmir İl Eski Başkanı Bedri Serter, yazarımız Mithat Umutoğulları’nın köşesine taşıdığı, kaçak düğün salonunun yıkımı sürecinde CHP Bayraklı İlçe Başkanı’na yapılan “İstifa kurgusu” teklifini değerlendirdi, “Bu net ise suç işlemişlerdir, gerekirse istifalarının alınması gerekir” dedi. Eski başkandan iddialara sert tepki!

  • Ege Postası
  • 24.11.2016 - 17:05

EGEPOSTASI - Bayraklı’da cemevi derneğinin kullandığı kaçak düğün salonunun belediye tarafından yıkımı sürecinde CHP içinden belediyeye yönelen parti içi muhalefete, eski il başkanından sert tepki geldi. CHP İl Eski Başkanlarından Bedri Serter, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’e yapılan “hülle istifa” teklifini değerlendirirken, “İstifa olayı net ise bunu yapanların gerekirse istifası alınmalı” dedi, İl Başkanı Asuman Ali Güven’in “Başkan Hasan Karabağ’ın cezalandırılmasını isteyeceğim” sözlerini ise “Acemi” bulduğunu vurguladı.

Yazarımız Mithat Umutoğulları’nın dünkü köşesinde yer verdiği “İl Başkan Yardımcıları Okan Karlıdağ, Ednan Arslan, Serpil Yıldırım ve Esin Doğan, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ile bir araya gelerek yapılanların yanlış olduğunu ve bununla ilgili görüşlerini dile getirmişler.  Ardından İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan'ın İlçe Başkanı Alper'e ‘Bu yaşananlar kabul edilemez. Belediye Başkanı Hasan Karabağ yanlış yaptı. Gel sen istifa et bu konuda tepkini koymuş olursun, biz de senin istifanı kabul etmeyeceğiz. Bu şekilde partinin bu olaya tepki gösterdiğini ortaya koyarız’ diyerek yaptığı çirkin teklif CHP’de bomba etkisi yarattı. Bu iddialar üzerine konuşan İl Eski Başkanı Bedri Serter’den sert tepki geldi.

Bayraklı’da gelişen olayları takip ettiğini vurgulayan Serter, şunları söyledi:

“Beledriye başkanıyla görüşüp olayın neden buraya geldiğinin incelenmesi gerekir. Bu altı aylık sürecin sonucu. Belediyeden alınan bilgiye göre burası kaçak bir yapı. Belediyenin verdiği karar, buranın topluma daha yetkin ve açık kullanılması maksadıyla bu binanın oradan kaldırılması kararı. Şu ana kadar da belirli birkaç kişi, buranın üstünden nemalanıyormuş. Aldığım bilgi bu. Bundan dolayı belediyenin kararı doğrudur. İl başkanlığının da belediyesinin yanında durması gerekir. Çünkü yapı kaçaktır. Bizim kaçağın yanında durma şansımız yok. Birkaç kişiyi de buradan nemalandırmaya gerek yok. Eğer bu kişiler zaten bizim partilimiz olsalardı böyle bir davranış içine girmezlerdi.

İl YÖNETİCİLERİ SUÇ İŞLEMİŞTİR

Ondan dolayı da son süreçte il yöneticilerinin Bayraklı İlçe Başkanı’na yapmış olduğu teklif net ise suç işlemişlerdir. Gereğinin genel merkez tarafından yapılması gerekir. İl başkanının da bu konuyu bu arkadaşlarla iyice değerlendirip gerekirse istifalarını alması gerekir. Biz CHP’liler olarak bu süreçte Türkiye’nin şu vaziyetinde, birbirimizin yanında durmamız gereken en önemli günlerdeyiz. Çünkü genel başkanımızın da dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm vatandaşların CHP’ye çok ihtiyacı vardır. CHP idaresine çok ihtiyacı vardır. Bu ufacık mevzularla CHP’ye kimsenin leke getirme hakkı yoktur. Genel merkezin, il başkanın gereğini yapmasını bekliyoruz.”

İL BAŞKANI ACEMİ DAVRANMIŞ

İl Başkanı Asuman Ali Güven’in, WhatsApp grubunda “Bayraklı Belediye Başkanı’nın cezalandırılmasını isteyeceğim” sözlerini ise “Böyle bir konu İzmir’de bugüne kadar hiç hasıl olmamıştır” diyerek şaşkınlığını dile getirdi. Serter, “Tahminimce, il başkanı bu konuda çok acemi davranmıştır. Ben kendisinden belediye başkanımızla görüşmesini ve bir CHP il başkanıyla CHP’li belediye başkanının ortak noktada, fikir birliğinde olmasını beklerim. Bizim parti olarak da kendi içimizde birbirimizi suçlamaya hakkımız yok. Biz Türkiye’nin iktidarına yürüyen partiyiz. Herkesin il başkanının, belediye başkanlarının, ilçe başkanlarının, yöneticilerin, iktidara yürüyen bir partinin özelliklerini taşıma mecburiyeti vardır ve görevleridir” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.