Dolar 32,4907
%-0.15
Euro 34,9249
%0.28
Altın 2.434,600
%0.47
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları ve Nakçı İzmir'i konuştu: Bayram değil, seyran değil...

Umutoğulları ve Nakçı İzmir'i konuştu: Bayram değil, seyran değil...

Egepostası ile Gündem programının bu haftaki konusu Karşıyaka ve Bornova’da yaşanan süreç, Meral Akşener’in kuracağı partinin İzmir’de yaratacağı etki, Anadolu Ajansı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlık adaylığı için adı geçen isimlerle ilgili çıkan haberler oldu. Umutoğulları ve Nakçı'dan çarpıcı tespitler

  • Ege Postası
  • 14.10.2017 - 08:46

EGEPOSTASI - Gazeteci Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı’nın sunduğu Egepostası ile Gündem'de yine İzmir siyaseti masaya yatırıldı. Programda konuşan Mithat Umutoğulları, Meral Akşener’in kuracağı partinin İzmir’de CHP için büyük sıkıntı yaratacağı uyarısında bulundu. Umutoğulları, “Meral Akşener parti kurarsa CHP için büyük sıkıntı olacak. CHP birçok yerde Akşener partisi yüzünden belki de ilçe kaybedecek” dedi. 

Umutoğulları,Tek adaylı bir kongre. Bu uygulanır mı ben zor diyorum. Iş örgüte kalırsa örgüt bunu becerir. Dışarıdan Kamil Okyay Sındır, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay gibi, Tekin Bingöl gibi çentik atarlarsa, örgütün kafasını çelerlerse pandomim kopar.” Umutoğulları, "Büyükşehir belediyesiyle ilgili AA, bayram değil seyran değil eniştem niye beni öper haberi yapmış" diyerek, büyükşehir adaylığı için adı geçen isimlerle ilgili çarpıcı tespitler yaptı. 

İŞTE PROGRAMIN SATIRBAŞLARI'

Adem Nakçı:  Cumhurbaşkanının bir açıklaması var. Cidden çok şaşırdım. Beklenmeyen bir agresiflik içinde. Çanakkale Belediye Başkanı'nı konuşturmayın diye. Ayrıştırma noktasına gelecekse iş, ülkenin durumu vahim. Bir kentin belediye başkanı şehreminidir. Görev teslim ettiğiniz insanı konuşturmamak ayrı bir konu. AK Parti’deki asıl kargaşa belediye başkanlarının istifalarıyla ilgili.

Bursa belediye başkanı da katıldı listeye. Gökçek’in meşhur saray görüşmesinden sonra bugün Cumhurbaşkanı üstüne basa basa Topbaş gibi istifa etmeleri gerekiyor diyor. Kayyumlar atanıyor.

Mithat Umutoğulları: Durum böyle olunca belediye başkanınızı canınız istediğinde görevden alabilirler.

Adem Nakçı: Bülent Delican olayı birden ortadan kalktı. Bakanlar ardı ardına gelmeye başladı. Bakan geldi gitti haberi var sadece.

Mithat Umutoğulları: Karşıyaka ve Bornova’yı konuşalım. Cevat Durak ve Adnan Alabay delege seçimlerinde daha once de beraber hareket etmişlerdi. Durak’ın iki ay once bir açıklaması vardı, geride duracağız. Ilçe yönetimi ve başkanına ve oluşabilecek yönetime destek vereceğiz diye. Dün de iki meclis üyesiyle yaptığı görüşmede aynı şeyi söylemişler. Uğur Yıldırım’ın süreci yönetemediğini belirtiyorlar. Bu tip görüşmeler esnasında tansiyonu düşürecek açıklamalar yapılmasını diliyorum. Konjonktür kendiliğinden orada birşey çıkaracak.

Karşıyaka siyaseti çok başka bir şey. Kendine gore farklı bir siyasi yapısı var oranın. Çiğli Belediye Başkanı ben karışmadım diyor delege seçimlerine. Cevat Durak uzun yıllar belediye başkanlığı yaptı. Baysak'tan sonra.ısrarla karışmadı o. Ama bu süreçte o tavrını devam ettireceğini sanmıyorum. Ona bir ağabeylik modeli yakışır. Siyasi birikim ve deneyimini bu partinin doğru isimlerle buluşması açısından kullanması gerektiğini söyledim. Kenara çekilmemesi lazım.

Adem Nakçı: Cevat Durak ve Adnan Alabay ikilisi önemli. Belediye başkanının yönlendirdiği ilçeye örnek olarak Karşıyaka çıkıyor. Bazı ilçe başkanları kerameti kendinden menkul saymasınlar. Karşıyaka’da Uğur Yıldırım’ın kuzen diye düşünmesin. Karşıyaka’nın nevi şahsına münhasır durumu var. Cevat başkan aklı selim birşey söylemiş, kavga ve dövüşe gerek yok diye.

Cevat Durak’ın son tavrı 'Karşıyaka'da bir ağırlığı var'ı düşündürüyor. Durak iktidara adayız, buraya hayırlı bir adam gelmesi gerekiyor demesi lazım.

Mithat Umutoğulları: Meral Akşener parti kurarsa CHP için büyük sıkıntı olacak. CHP birçok yerde Akşener partisi yüzünden belki de ilçe kaybedecek. Uğur Yıldırım beraber çalıştığı Dilek Bilgin ile bile karşı karşıya geldi.

Adem Nakçı: Dört eğilimin partisi olarak çıkmaya başladı Akşener oluşumu. Adnan Alabay iadei itibarı hakediyor. Hüseyin Mutlu Akpınar, ben isterim, bu olsun diyecek adam değil. Değişiklik yapacaktır. Akpınar sıkıntılı günler yaşayacak. Uğur Yıldırım’ın koltuğu ciddi olarak sallanıyor. Aziz Kocaoğlu yoğurdu üfleyerek yiyor, her yere kurultay delegesi koymak zorunda.

Mithat Umutoğulları:Tek adaylı bir kongre. Bu uygulanır mı ben zor diyorum. Iş örgüte kalırsa örgüt bunu becerir. Dışarıdan Kamil Okyay Sındır, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay gibi, Tekin Bingöl gibi çentik atarlarsa, örgütün kafasını çelerlerse pandomim kopar.

Adem Nakçı: CHP’nin önünde tek yol var. Bir olmak ve birlik olmak zorunda CHP. CHP liler birleşmek zorunda. CHP sol ise bu olmak zorunda. Türkiye’nin birleştirici gücü olmak istiyorsa kendi gücünü birleştirmek zorunda. Yoksa yüzde 20’nin de altına düşerler.

Kamil Okyay Sındır'ın bir isim çıkarma çabası var. Adnan Hocaoğlu ismi üzerinde duruluyor. Yol arkadaşı. Bornova'da Perihan hanım can siparane devrede. Bornova'da kimse net değil. Sındır'ı severim ama başkanlıktan sonraki siyasi duruşu ondan kaynaklanmıyor. Yakın çevresi. Danışmanların hepsi çok kötü. Belediye başkanı halt bilmese de insanlarla iyi bir ekip anlayışını bilmesi lazımdır demişti Burhan Özfatura. Doğru diyor.

Mithat Umutoğulları: Durak ve Cihan Türsen biraraya gelirse iş başka yere gider Karşıyaka’da. Cevat Başkan Ali Engin ile de biraraya gelmezdi. Ama son iki kez aynı listede yer aldı. İki ismin, Durak ve Türsen isminin biraraya gelmesinden çok başka sonuçların çıkacağını düşünüyorum. Adnan Hocaoğlu olmaz. ÇİGEM genel müdürüydü bir ara. Sonra dikiş tutturamadı. Bornova'da Makedon deyip çıkaracağın çok isim var. Birebir Bornova ile Aziz Başkan kendisi ilgileniyormuş. Aziz Bey'in karşısına kim çıkar ki.

Büyükşehir belediyesiyle ilgili AA, bayram değil seyran değil eniştem niye beni öper haberi yapmış. Kamil Okyay Sındır, Tunç Soyer var. Bu isimler yerine Abdül Batur, Hasan Karabağ, Tahir Şahin, Cevat Durak yazılsaydı bu kadar itiraz olmazdı. Kamil Sındır darılmasın ama. İzmir'in kendine has bir duruşu var. İzmir’in birçok ilçesine git, 50 ayrı ilden gelmiş insan var. Torbalı'da mesela 81 ilden gelen insan var. Sındır'ın adının yazılmasının nedeni Aziz Kocaoğlu ile kapışmasından dolayıdır. Soyer aynı şekilde. Tuncay Özkan da Kocaoğlu’na karşı. Abdül Batur, Cevat Durak, Hasan Karabağ, Tahir Şahin, Mehmet Ali Çalkaya desen kimse tartışmaz bu isimleri. Muhittin Selvitopu, Mustafa İnce olmaz ama kötü örnek. Aziz Kocaoğlu’nu yok sayarak yazarsan komik duruma düşersin.

Adem Nakçı: Mersin’de doğu kökenli vatandaşlardan oy alamayacak İstemihan Talay da var AA haberinde. Muharrem İnce'yi Bursaya vermişler. O haberin satır aralarını iyi okumak lazım. Izmir'de Aziz Başkan kendi partilileri taraından eleştiriliyor ama İzmir'de inadına tartışma yaratacak isimleri yazmışlar haberde. Tunç Soyer bir önceki dönem iyi çalışmalar yaptı. Sakin Şehir kavramından dolayı. Muhabir herhalde Seferihisar'a gitmemiş. Büyükşehirden umudunu kesip Konaklı muhtarlarla buluşuyormuş. Akpınar, Karabağ'ın isimlerinin geçtiğini bilmiyorlar demek ki. O haber tamamen kaos ve tartışma yaratmak üzere kurgulanmış. Tunç Soyer kendi ilçesinde mal satan, yurtdışında sürekli gezen insan olarak biliniyor. Sakin Şehir bitti. Beş yıldır cepten yiyor hatta dışarıdan borç almaya başladı.

Mithat Umutoğulları: Hasan Karabağ ve Aziz Kocaoğlu bugün buluştu. İki farklı kutubun biraraya gelmesi önemli. Kente güzel şeyler katacağını düşünüyorum.

Tülay Bayır çok arka plandaydı. Son zamanda bir medya sevgisi oluştu. Son bir ayda izmir)de en çok haber konusu olan kişidir kendisi. Güzelbahçe Belediye Başkan adayı yapalım onu. Bence bir düşünsün Tülay Hanım. Oraya bir bayan belediye başkanı yakışır. Nasıl olsa Mustafa İnce kendi ayağına sıktı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.