Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları ve Nakçı İzmir siyasetini konuştu: Büyük vicdansızlık

Umutoğulları ve Nakçı İzmir siyasetini konuştu: Büyük vicdansızlık

Ege Postası ile Gündem programında Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı gündemi değerlendirdi. İki usta kalem, başta Güzelbahçe'deki delege seçimleri olmak üzere, CHP'deki delege seçimlerinin yanısıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun  İZBAN'da yaşadığı yuhalanma ve ardından kürsüyü terketmesinin ardından CHP'li milletvekilleri ve yöneticilerin gösterdiği tavrı masaya yatırdı.  Umutoğulları ve Nakçı İzmir siyasetini konuştu

  • Ege Postası
  • 16.09.2017 - 09:09

EGEPOSTASI-CHP'li Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin belediye çalışanı bir kadını delege seçimlerinin ardından görevinden alıp tuvalet temizliğine göndermesinin büyük bir haksızlık ve vicdansızlık olduğunu belirten Mithat Umutoğulları, "Güzelbahçe'de kadın çalışanı tuvalete süren o belediye başkanının vicdanından şüphe ederim. Vicdanı olan bir adam delege seçimi için bir kadını tuvalete sürmez. Hani demokrasi, özgürlük, insan hakları. Bunları en çok kim kullanıyor' Mustafa İnce. Sen insanların seçme ve seçilme hakkını nasıl elinden alırsı? Bundan sonra Mustafa İnce belediye başkanı olsa ne olur olmasa ne olur" değerlendirmesini yaptı. 

İZBAN krizi sonrasında CHP'li yöneticilerin Aziz Kocaoğlu'na sahip çıkamamasını da eleştiren Umutoğulları, "Yazdık. Genel sekreterden tık yok. Zeynep Altıok düğün salonu yıkılırken üç kere geldi. Etnik mezhep üzerinden siyaset yapıyor ya. Aleviler artık bu işi yemiyor ama. İkincisi burada senin büyükşehir belediye başkanın bir meydanda linç ediliyor. Görev önce kimi? Muhatap olduğu kişi kim; Başbakan. Çıkar genel başkan yardımcısı, genel sekreter toplantı yapar seslenir. Ey Binali Yıldırım der, ayağını denk al der. Sen şimdi ne yapıyorsun, genel sekreter, telefonun kapalı, düğüne gidiyorsun. Mikrofonu orada eline alıyor, ses yok. 48 saat sonra açıklama yapıyor. Bunu yapmıyorsan o koltukta uzun süre oturamazsın. Bu örgütün öyle bir vicdanı var ki günü geldiğinde öyle bir düşüyorsun ki, nereden geldiğini şaşırıyorsun... Kamil Okyay Sındır'ı örgüt aldı milletvekili yaptı, belediye başkanı yapılmadığında. Şimdi koysunlar onu ön seçime perişan olur" diye konuştu. 

Adem Nakçı da, İZBAN kriziyle ilgili, "CHP'liler sevmese de, sosyal medyada topa tutsalar da, Kocaoğlu'nun bu kentte bir karşılığı var. Aziz Kocaoğlu dik duruyor helal olsun. Sahipsizdir. Ama siyaseten de eğilmiyor" şeklinde bir değerlendirme yaptı..

İŞTE PROGRAMIN SATIRBAŞLARI: 

Adem Nakçı: Partisi olmayan kadın CHP'yi zorluyor. Kimin oy verip vermediği, kadrosunun belli olmadığı bir parti yüzde 14.6 alıyor. Acı ama gerçek. CHP'nin temel sıkıntısı bu. İlçe başkanları kendi sultalarını korumak adına partinin geleneğine, göreneğine, adalete, eşitliğe, özgürlüğü kısıtlamaya gitmeye devam ederse sonuç bu. 400 delegenin olduğu yerde 30 kişiyle oylama yapıyorsun. Yukarıdaki sultasını düşünürse durum bu olur. 

Mithat Umutoğulları: Bayraklı, Çiğli, Bornova'ya beş yönetici gönderiyorsunuz Kiraz, Tire, Torbalı'ya göndermiyorsunuz. Küçük ilçelerde itiraz olmadığı sürece masa başında delege seçimi yaparım geçerim diyor. Bunu kim koruyaca? İl yönetimi konuşurken mangalda kül bırakmıyor. 

Adem Nakçı: Konak, Karşıyaka, Buca, Bornova, Karabağlar'ı konuştuk sadece. Ona rağmen biz gidiyoruz uzak ilçelere. Torbalı, Bayındır, Tire, Ödemiş, Selçuk'a gittik. Gitmediğiniz yerde bilginiz olmaz kardeşim. Masa başında olmaz.  

Mithat Umutoğulları:  Alaattin beyin istifasıyla bu il yönetimi SOS vermeye başladı. il yönetimi açsınıdan kötü geçti. 

Adem Nakçı:  CHP İzmir İl Örgütü'nde konuşan tek isim Yücel Özen. Başkanın, sekreterin, koordinatörlerin konuşması gerekiyor. 

Mithat Umutoğulları: CHP'de işler iyi gitmiyor. Çiğli geçen hafta haraketli geçti. Beyaz liste başarılı oldu. Aziz Buğa'nın içinde bulunduğu grup ciddi avantajlı çıktı. Enteresan gelişmeler oluyor. Ali Rıza Koçer'in istifa etmesi, Aziz Bey'in açıklamalarının ardından. Görevden alınmış olması, Aziz Bey'in bu hamlesi, büyükşehirin müdahaleci görüntü içine girmesi etkili oldu. Aziz Bey'e de ciddi şikayetler geldi sanırım. 

Adem Nakçı: Bornova'da niye istifa ettirmedi. 

Mithat Umutoğulları: Başkan bunları siyasete bulaşmayacaksınız diye net konuşmuş. Taraf olmayın kardeşim demiş. Dinlemeyenleri de muhtemelen gönderiyor şimdi. Koçer yeni çıkmış bir isim gibi sunuldu. Koçer bildiğimiz Koçer. Muhalefetteyken iyi adam hoş adam. İlçe başkanıyken neler yaptığını da biliyoruz. Bağışlarla toplanan arabaları adam aldı götürdü. Ne boyu uzadı ne kısaldı. ilçeye de gelirse aynı şeyleri yapmaya devam edecek. Ensari Bulut'a, Alyanak'a, Metin Solak'a, Hasan Arslan'a muhalifti. Yarın başkan olsa kendine de muhalif olacak vallahi. Hepsi mi kötü bu adamların. Kafana uymadı diyelim. Ama bir de parti hiyerarşisi var değil m? Çıkarsın vitrine partinin belediye başkanını savunursun. Koçer'in listesinde delege olup pazarlık güçlerini arttırıyorlar. En az yüzde 50 fire verir emin ol. Daha önceki seçimlerde de bunlar yaşandı. Kimisi belediye başkanına, kimi ilçe başkanına kızdığı için geliyor.  Koçer zor bir adam. İlçeye gelirse, ben ne dersem o olacak, diyecek. Çiğli'de itirazlar var. Aydınlıkevler tek liste çıkmıştı. Bu iptal. Evka'da olaylar çıktı. İlçe başkanı ile Gümrükçü birbirine girdi. Orada da seçim iptal olmuş. İl başkan yardımcısı Gümrükçü'nün açık oy kullandırttığı iddiası var. Bir itiraz da Ataşehir'de var. O da görüşülüyormuş. Bunlar iptal olursa start yeniden başlayacak. 

Adem Nakçı: Koçer bu kadar kötüyse neden Çiğli'de bu kadar karşılığı va? Benim iktidarım olmadı sana da yar etmem diyerek dilekçeler yazarak gel git gel git. Bugün AK Parti hükümet ya da parti sözcüsü Mahir Ünal'ın dediği tek kelime var; CHP'lilerin infial yaratması lazımdı, CHP'nin genel başkanı bizim liderimizin muhatabı değil. Çünkü Kılıçdaroğlu lider değil. 

Mithat Umutoğulları: Bir adaletsizlik, hukuksuzluk varsa da iptal olsun kardeşim. İle gelecek, il de inceleyecek. Çiğli her zaman zor bir bölge oldu. 

Adem Nakçı:  İmzasız dilekçeler var. Kiraz, Tire, Çiğli'de de aynı sorun var. İl başkanlığı süreci iyi götürmüyor. Oturup düşünmeleri lazım. 

Mithat Umutoğulları: Bayır ne yaptı Karabağlar'da. Kendisi sandık başında durdu. Kavga gürültünün önüne geçmiş oldu.  İlçe başkanı geliyor, imza alıyor, 65 tane köyde seçim yapmış gibi gösteriyor. Kimsenin haberi yok. Kiraz'da aynı muhabbet var. Sahte imza atılıyor. Ne demokrasisi kardeşim. Partiye çok ciddi zarar veriyor kim ne derse desin. Allah rızası için şurada iyi birşey konuşalım. 

GÜZELBAHÇE MASAYA YATIRILDI 

Mithat Umutoğulları: Güzelbahçe'de hoş olmayan gelişmeler oluyor. Belediye başkanı bu kadar topa niye gire? Zaten orada alt yapı çalışmasını yaparsın abi. Ama çıkarsın ben karışmıyorum dersin. O kadını tuvalete sürmem. Çıkarmıyor işten ama seni işten çıkmaya zorluyor. Güzelbahçe'de ilçe başkanı kim olur çok önemli değil ama bundan sonra o koltukta oturamaz Mustafa İnce. Bizim Mustafa gitti. Yerine tartışılan bir Mustafa geldi. İş başka yerlere gidecek. Oradaki varlığını tartışılır hale getirdi. Ben de inanılmaz rahatsız oldum. Delege seçimi, siyaset başka birşey, kalkıp da bir kadını tuvalet temizlemeye göndermek başka. Başkanın açıklamasını gördün değil mi, çok vahim bir durum. Başkanın eşini tuvalet temizlemeye verseler ne yapar.. İnsanların mecburiyetini kullanamazsın. 

Adem Nakçı: Sen önce örgütüne sahip çıkacaksın. Karşıyaka, Balçova, Güzelbahçe'de öyle bir yapı oluştu ki, burada da öyle bir yapı oluştu. En tehlikeli Güzelbahçe. Orada akademisyen, devlet memuru yapısı var. 

Mithat Umutoğulları: Siz kalkıp da orada şey yaparsanız, Güzelbahçe'de kadını tuvalete süren o belediye başkanının vicdanından şüphe ederim. Vicdanı olan bir adam delege seçimi için bir kadını tuvalete sürmez. Hani demokrasi, özgürlük, insan hakları. Bunları en çok kim kullanıyor. Mustafa İnce. Sen insanların seçme ve seçilme hakkını nasıl elinden alırsı? Bundan sonra Mustafa İnce belediye başkanı olsa ne olur olmasa ne olur. Senin vicdanın kalmamış. Bu kadar mı önemli siyaset. Yahu sen yanında çalışan birinin oyuna göz dikip sürebilir misin y? Daha ağır konuşacağım ama kendimi zor tutuyorum. Bu adamın vicdanı yok. Böyle bir vicdansızlık olur m? Mustafa İnce başkan adayı olmasın bir daha. 

Adem Nakçı:  Son bir yıldır beni halk getirdi diyor. 

Mithat Umutoğulları: Cumhurbaşkanı'nı da halk seçti. Kendine gelince yüzde 49'un hakkı hukuku diyorsun. Seçimle gelsen ne olur. Bu senin bir insanın ekmeğiyle oynamanı mı gerektiriyor. ilçe başkanına da hiç saygım yok. Senin yöneticini, üyeni başkan sürecek, sen gideceksin başkanın dibinde oturacaksın. Sen ilçe başkanı olsan ne olur, olmasan ne olu? 2019'da Mustafa İnce, şu tuvaletin hesabını verecek. Mesaisi 15-24. Kadın ne kadar onurlu. Delege seçimlerinde yeniden çalışacağım diyor. İlçe başkanı o kadın kadar dik duramamış. Ben olsam yerin dibine girerim. Örgüt başkanı dik dursa bakalım belediye başkanı yapabilir m? Sen sesini çıkarmıyorsan bu işin ortağı sensin. Bana kimse masal anlatmasın. 

Adem Nakçı: 3 ay sonra başka bir yere gönderseydi... Bir de alkollü mekanların olduğu yer. 

Mithat Umutoğulları: Abdül Batur, Şahin Fırat.. Batur'un tarzı var. Uzun süre bir ilçe başkanı ile çalışıyor. Sen yanı başında git Şahin Başkanı ara, çayını içmeye geleceğim de. Kazım Çam gibi DSP'den gelmedi en azından. Acaba Şahin Başkan, şunu şuraya sür demiş midi? Bence hiç ihtiyaç duymamıştır. Güzelbahçe'ye yazık ettiler. On beş günde ne yaptınız partiye. Vural Gezer ilçe başkanı seçilse de belediye başkanının yanında duracaktı değil m? Mustafa Başkan için değişen birşey olmayacaktı. 

Adem Nakçı: Kazım beyi çağırın, birkaç şey söyleyin Şahin Başkan. En fazla kavga olması beklenen yer Karşıyaka idi. Karşıyaka güllük gülistanlık oldu.  Böylesi yok. 

BAYRAKLI 

Mithat Umutoğulları:  Bayraklı'da sürpriz transfer oldu. Karabağlar'da da oldu. 

Adem Nakçı: Karabağlar'da pazarlık oldu çünkü. Bayraklı'da gelen Ali Şenay, işadamı. Özellikle iş dünyası üzerinde AK Partinin baskısı görülünce büyük cesaret gösterdi bence. 

İZBAN KRİZİ VE AZİZ KOCAOĞLU:  

Adem Nakçı: İl başkanlığının bu konuda elini masaya vurup kırıp dökmesi gerekirdi. 

Mithat Umutoğulları: İl başkanı olsaydım herkesi milletvekilleri il yöneticilerini çağırır Aziz Bey'e destek açıklaması yapardım. 9 Eylül kutlaması yapıyorsun yüz kişi geliyor arkadaş. 

Adem Nakçı:  Aziz Kocaoğlu'nun sırtı yoktu bu konuda. CHP'liler sevmese de, sosyal medyada topa tutsalar da, Kocaoğlu'nun bu kentte bir karşılığı var. Kocaoğlu'nun en büyük handikapı Eskişehir Belediye Başkanı. Türkiye'de Ankara, İstanbul, İzmir geliyor aklına. Aziz Kocaoğlu'nun sırtında kimse olmadığı için bu adamlar saldırıyor. Siyaseten saldırıya geçmiş vaziyetteler. Sosyal medyada AK Partililerin bangır bangır bağırmaları var. Türkiye'nin 982 ilçesi var, 191 ilçede gidebileceğin tek okul imam hatip lisesi. Sen sahip çıkmazsan ülkeye,... Aziz Kocaoğlu dik duruyor helal olsun. Sahipsizdir. Ama siyaseten de eğilmiyor. 

Mithat Umutoğulları: Yazdık. Genel sekreterden tık yok. Zeynep Altıok düğün salonu yıkılırken üç kere geldi. Etnik mezhep üzerinden siyaset yapıyor ya. Aleviler artık bu işi yemiyor ama. İkincisi burada senin büyükşehir belediye başkanın bir meydanda linç ediliyor. Görev önce kimi? Muhatap olduğu kişi kim; Başbakan. Çıkar genel başkan yardımcısı, genel sekreter toplantı yapar seslenir. Ey Binali Yıldırım der, ayağını denk al der. Sen şimdi ne yapıyorsun, genel sekreter, telefonun kapalı, düğüne gidiyorsun. Mikrofonu orada eline alıyor, ses yok. 48 saat sonra. bun yapmıyorsan o koltukta uzun süre oturamazsın. Bu örgütün öyle bir vicdanı var ki/ Günü geldiğinde öyle bir düşüyorsun ki, nereden geldiğini şaşırıyorsun... Kamil Okyay Sındır'ı örgüt aldı milletvekili yaptı, belediye başkanı yapılmadığında. Şimdi koysunlar onu ön seçime perişan olur. Aziz Kocaoğlu ile problemli Tacettin Bayır'dır mesela. Ne yapıyo? Ama aslanlar gibi konuşuyor. Eşi çıldırıyor Tacettin Bayır'ın. Elinden geleni yapıyor Güzelbahçe için. 

Adem Nakçı: Bayır, dişiyle tırnağıyla uğraşıyor. İnadına çalıştı hep Tacettin Bayır. Tırmana tırmana geldi. Seversin sevmezsin. Örgütten gelmiştir, örgüt için çabalıyordur. İşten uzak olursan,. buradaki yapıyı bilmezsin. Karşına Hamza Dağ çıkar, gömer seni bir açıklamayla. Zeynep Altıok her anma ve yasta bana mesajı geliyor. Bunlarla ilgili açıklaması niye geliyor. 

AK PARTİLİ HAMZA DAĞ VE ATİLLA KAYA

Mithat Umutoğulları: Sındır yerine Bayır olsaydı yıkardı ortalığı Bayır. 

İzmirde kavga ne Hamza Dağ'a ne Atila Kaya'ya yarayacak. Hamza Dağ'ın çok anlamıyorum ne yapmaya çalıştığını. 

Adem Nakçı: Hamza Dağ'a ulaşmak artık namümkün. Kimin ne kadar açığı varsa daha çok bağırır. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.