Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üniversitelilerden TOREV'e yoğun ilgi

Üniversitelilerden TOREV'e yoğun ilgi

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından kurulan ve maddi durumu zayıf öğrencilere  karşılıksız üniversite bursu sağlamak için kurulan TOREV’e (Torbalı Eğitim Vakfı)  ilçeden yoğun ilgi var. 

  • Ege Postası
  • 11.09.2017 - 12:36

Geçtiğimiz sene  200 üniversite öğrencisine karşılıksız burs veren TOREV başvuruları almaya başladı. Şimdiye kadar 200’den fazla öğrenci TOREV’in Belediyenin birinci katındaki irtibat ofisine gelerek  burs başvurusunda bulundu. Öğrencilerin TOREV tarafından kendilerine verilen  formu doldurmaları yeterli oluyor. İncelemeye alınan bu formlardan öğrencinin maddi durumu hakkında fikir sahibi olan TOREV yetkilileri bursa en çok ihtiyacı olan öğrencileri belirliyor. 

200 ÖĞRENCİYE AYLIK 200 LİRA

TOREV bu sene de 200 öğrenciye aylık 200 lira tutarında karşılıksız burs verecek. Burs başvuruları  15 Ekim tarihine kadar devam edecek. İnternet üzerinden yapılan başvurular kabul edilmiyor. Öğrencilerin bizzat Belediye binasının birinci katındaki irtibat ofisine gitmeleri gerekiyor. TOREV’den burs alabilmek için Torbalı’da ikamet etme şartı var. Açık öğretim ve özel okul öğrencilerine burs verilmiyor. Ayrıca bir öğrenci  birinci sınıftan ikinci sınıfa geçerken  birden alttan fazla dersi varsa, ikinci sınıftan üçüncü sınıfa geçerken altta ikiden fazla dersi varsa, üçten dörde geçerken de alttan üçten fazla dersi varsa burs alamıyor.

BAŞKAN GÖRMEZ: “DAHA FAZLA ÖĞRENCİYE ULAŞACAĞIZ”

TOREV’in Torbalı tarihinde bir ilk olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Eğitim vakfımız geçtiğimiz sene kurulmasına rağmen kısa sürede epey yol aldık. Üniversite öğrenimi görmek isteyip de maddi durumu buna el vermeyen öğrencilerimizin umudu olduk. Bu seneki başvurular bir öncekinden daha fazla. Bizler de çok daha fazla sayıda öğrencimize ulaşmak istiyoruz. Öğrencilerimize destek olmak isteyen herkesi TOREV’e destek olmaya çağırıyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.