Dolar 32,3696
%0.16
Euro 34,9642
%-0.29
Altın 2.324,720
%0.19
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ünlü diyetisyen Bornovalılarla buluştu

Ünlü diyetisyen Bornovalılarla buluştu

İnsülin Direnci; Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi ve Türk Biyokimya Derneği İzmir Şubesi işbirliği ile sempozyumda tüm detayları ile ele alındı. Sempozyum çerçevesinde ünlü diyetisyen Taylan Kümeli “İnsülin Direncinde Beslenme ve Yenilikler” başlıklı konferansta halkla buluştu.

  • Ege Postası
  • 23.03.2017 - 12:14

Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi ve Türk Biyokimya Derneği İzmir Şubesi işbirliği ile gerçekleşen “İnsülin Direnci Sempozyumu” Bornova Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Sempozyum sabah oturumunda laboratuar ve klinik alanda çalışan uzmanlar ve tıp öğrencileri bir araya geldi. Öğleden sonra ise vatandaşlara yönelik olarak ‘İnsülin Direncinde Beslenme ve Yenilikler’ konferans yapıldı. Ünlü diyetisyen Taylan Kümeli’nin konuşmacı olduğu etkinlik büyük ilgi gördü.

Konferansta diyabet ile insülin direncinin ne olduğu ve buna bağlı beslenme yollarını  anlatan Taylan Kümeli, özellikle Tip 2 diyabetin gün geçtikçe yaygınlaşan bir rahatsızlık olduğunu belirtti. Günümüzde diyabetin görülme sıklığı ve yarattığı tehlikeler nedeniyle tüm dünyada önemini gittikçe arttıran bir sağlık sorunu olduğunu anlatan Kümeli, “Yaşam tarzındaki hızlı değişim ile birlikte gelişmiş ve gelişmekte olan toplumlarda özellikle tip 2 diyabet prevelansı hızla yükselmektedir. Beslenme ve yaşam tarzındaki yanlışlıklara bağlı olarakta son yıllarda gençlerde ve çocuklarda da tip 1 ve tip 2 diyabet rahatsızlığı görülüyor” dedi.

İnsülin rezistansı teşhisi konulan kişinin ilk önce kendisiyle yüzleşmesi gerektiğini ifade eden Taylan Kümeli, “Kendi durumunuzu doğru olarak algılamak gerekiyor. Kişi beslenmesini kendinden saklamamalı. Tıbbi tedavinin yanında tüketilen besinler de çok önemli. Bu tür hastalar için  glisemik indeksi düşük olan yiyeceklerden oluşan bir beslenme düzeni oluşturulmalı”diye konuştu.

Zeytin yağı yemeklere en  son konulmalı

Taylan Kümeli, Ege Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerinden oluşan zumba topluluğunun da dans gösterisi sunarak renk kattığı sempozyumda zeytin yağının çabuk buharlaşma özelliği olduğunu söyledi. Taylan Kümeli, yemek yaparken zeytin yağının en son konulası gerektiğini ifade ederek, “Sağlıklı beslenme için yemek yaparken sebze ve domatesi kavurmadan suyla pembeleştirmemiz gerekiyor. Yemek piştikten sonra zeytin yağını ilave etmeliyiz”dedi. Konferansın sonunda Taylan Kümeli,vatandaşların kendisine  yönelttiği soruları da yanıtladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.