Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,7899
%0.17
Altın 2.509,200
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üretici kadınların takıları sahnede

Üretici kadınların takıları sahnede

Bayraklı Belediyesi tarafından kurulan Bayraklı Emek Dünyası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyelerinin yaptığı el emeği göz nuru ürünler ilgi çekiyor. Ses sanatçısı Vildan Turan da, son konserde kadınların yaptığı takılarla sahne aldı. El emeği göz nuru ürünler ilgi çekiyor

  • Ege Postası
  • 15.02.2017 - 09:47

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Türk Halk Müziği Korosu şefi aynı zamanda Türk Halk Müziği ses sanatçısı olan Vildan Turan, Bayraklı Emek Dünyası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınların tasarladığı ürünleri görüp, sahnede kullanmak için kendisi için de takı tasarlanmasını istedi. Turan, bunun için Bayraklı Belediyesi takı tasarım hocası Nilgün Sarıkaya ile temasa geçti. Sarıkaya ve üretici kadınlar, sanatçı Turan için birbirinden güzel takı tasarladı.

KONSERDE TAKTI

Makine Mühendisleri Odası Türk Halk Müziği Korosu tarafından Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen “Barış ve sevda türküleri” konserinde şef olarak sahne alan Turan, kendisi için tasarlanan takıları taktı. El sanatları hocası Nilgün Sarıkaya “Bayraklı Belediyesi Kadın Emeği Üretim ve İşletme Kooperatifi olarak fuarlara katılıyoruz. Vildan hanımla da bir fuarda karşılaştık. Ürünlerimizi çok beğendi. Kendisine kooperatifimizi tanıttık. Bir işbirliği önerisinde bulundu. Başkanımız da bu işbirliğini seve seve kabul etti. Biz de onun isteğine göre bir takı tasarlayıp öğrencilerimizle birlikte hayat verdik” dedi.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

THM sanatçısı Vildan Turan ise“Ben işim gereği takılara bakıyordum. Hocamın o güzel takılarını gördüm ve sohbet ettik. ‘Hocam ben de sahnede etnik takıları çok seviyorum. Doğal ve yaratıcı şeyleri çok seviyorum. Sizinle birlikte olabilir miyiz’ dedim. Onlar da Bayraklı Belediyesi olarak kesinlikle sanatın ve sanatçının yanında olacaklarını söylediler. Bana hemen bir gecede bir tasarım düşündü ve bugün üstümdeki takıyı hazırladılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben kendim de sanatla ilgilenen naçizane sanatçı olma yolunda ilerleyen bir genç olarak böyle büyük hocalarımızın ve üretici kadınların; böyle büyük zanaatkarlarımızın her zaman yetişmesi gerektiğine inanıyorum. İnşallah daha uzun yıllar sahnede televizyonda Nilgün hocamın ve öğrencilerinin güzel takılarını taşımak nasip olur” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.