Dolar 32,4913
%0.25
Euro 34,5862
%0.27
Altın 2.480,100
%-0.12
Bist-100 9.544,00
%-1.4

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üreticiye budama ve aşılama kursu

Üreticiye budama ve aşılama kursu

Bornova Belediyesi “yerelde kalkınma” hedefi doğrultusunda üreticilere yönelik olarak düzenlenen eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 07.02.2017 - 09:46

Tarımsal kalkınmaya destek olmak amacıyla Tıbbi Aromatik Bitkiler Bilimi ve Arıcılık Eğitimi’nin ardından meyve yetiştiriciliği yapan üreticilere yönelik “Budama ve Aşılama”kursu da düzenlendi. Ziraat Mühendisleri Odası işbirliği ile gerçekleşen ve 10 hafta sürecek olan kursların ilk dersini Ziraat Mühendesi Prof. Dr.Ali Ünal verdi. Eğitimlerin yanında daha önce zeytin fidanı başta olmak üzere elma, kayısı ve erik gibi 2 bin 500 adet fidan ücretsiz olarak dağıtıldı. Ayrıca arıcılık eğitimlerine katılan ve bu işi yapacak olanlara da arılı kovan ve bazı malzemeleri Bornova Belediyesi tarafından hediye edildi.

Tarımsal kalkınmaya destek olmak için bir çok proje hayata geçiren Bornova Belediyesi, Tıbbi Aromatik Bitkiler Bilimi ve Arıcılık eğitimlerinin ardından meyve yetiştiriciliği yapan üreticilere yönelik “Budama ve Aşılama”kursu düzenledi. Tarım üretecilerine daha fazla olanak sağlamak ve yaptıkları iş konusunda bilgilerini arttırmak amacıyla düzenlenen kursun ilk dersi Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Ziraat Mühendisi Prof. Dr.Ali Ünal tarafından verilen derse 90 kursiyer katıldı.

EĞİTİMLER 10 HAFTA SÜRECEK

Bornova Belediyesi ve Ziraat Mühendisleri Odası işbirliği ile düzenlenen “Budama ve Aşılama” kursu eğitimleri 10 hafta sürecek. 4 hafta teorik eğitim görecek olan kursiyerler, 6 hafta da arazi çalışması yapacak. Teorik eğitimlerde ağaç yapıları, bitki çeşitleri ile budama  ve aşılama yöntemleri hakkında bilgi alan kursiyerler, arazide ise öğrendiklerini doğru şekilde uygulama dersleri görecek.

FİDAN VE ARI KOVANI DA DAĞITILDI

Tarımsal kalkınmaya her konuda destek olan Bornova Belediyesi bu alanda birçok proje gerçekleştirdi. Verilen eğitimlerin yanında zeytin fidanı başta olmak üzere  elma, kayısı ve erik gibi 2 bin 500 adet fidan ücretsiz olarak dağıtıldı. Ayrıca Arıcılık eğitimlerine katılan ve bu işi yapacak olanlara da arılı kovan ve bazı malzemeleri Bornova Belediyesi tarafından hediye edildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.