Dolar 32,5825
%0.33
Euro 34,7889
%0.16
Altın 2.509,460
%1.01
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla'da el sanatları yeniden canlanacak

Urla'da el sanatları yeniden canlanacak

Kadınların ekonomik ve sosyal alanda güçlenmesine olanak sağlayan Urla Belediyesi açmış olduğu kurslar ile kadınların gücüne güç katmaya devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 30.12.2016 - 10:06

Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından açılan “Geleneksel El Nakışları” kursu ile unutulmaya yüz tutmuş el sanatları yeniden canlanacak. El emeği göz nuru ürünler işleyen Urla’nın marifetli kadınları, kursta hem becerilerini geliştiriyorlar hem de öğrendiklerini gelecek kuşaklara aktarmak istiyorlar.

“Geleneksel El Nakışları” kursunda kursiyerler, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından olan tel sarmadan tel kırmaya, Türk işinden Suzeni’ye kadar birçok el sanatını öğrenme fırsatı yakalıyorlar.

Unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarını koruyarak gelecek nesillere aktarmak istediklerini belirten kursiyerler, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne kendilerine böyle bir imkan tanındığı için teşekkür ettiler.

“Geleneksel El Nakışları” kursuna katılmak isteyen vatandaşlar Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvurabilirler. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.